Sport

Åge Hareide er imponeret af Lucas Andersen i Superligaen

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Fem mål og fire måloplæg i Superligaen har banet vej for Lucas Andersens udtagelse til det danske landshold.

AaB-spilleren Lucas Andersen har været nordjydernes altoverskyggende stjerne i de første 12 spillerunder af superligasæsonen, og søndag formiddag blev han hasteindkaldt til fodboldlandsholdets testkamp mod Luxembourg på tirsdag.

Landstræner Åge Hareide har nemlig også set med, når Andersen har været det kreative omdrejningspunkt i AaB's offensiv. Derfor kan nordjyden få sin første landskamp i tre år, hvis han kommer på banen.

Det er ellers sjældent, at Hareide kigger mod Superligaen for at udtage spillere. Før udtagelsen af Lucas Andersen var reservemålmand Jesper Hansen den eneste i landsholdstruppen med en dagligdag i Danmarks bedste række.

- Lucas Andersen vil vi gerne se, fordi han har været god i Superligaen, siger Hareide og afviser samtidig, at Lucas Andersen er udtaget, fordi kampen spilles i Aalborg.

- Det havde været en billig baggrund at blive udtaget på, hvis det skyldtes, at han tilfældigvis var i Aalborg. Hvis man tænker på den måde, så har Lasse Nielsen jo også en fortid i Aalborg. Og vi kan også udtage Allan Gaarde, siger Åge Hareide muntert.

Nordmanden har også udtaget Malmö FF-duoen Jonas Knudsen og Lasse Nielsen. Sidstnævnte havde sin fodboldopvækst i AaB.

De to forsvarsspillere har tidligere været med på landsholdet under Åge Hareide, og derfor var det oplagt at indkalde dem. De kan problemfrit køre over Øresund søndag formiddag, så de kan være med i landsholdets fly til Aalborg søndag eftermiddag.

- Lasse Nielsen og Jonas Knudsen er med, fordi det er nemt at sluse dem ind på holdet. De har begge været med tidligere, siger Hareide.

De tre hasteindkaldte spillere erstatter Yussuf Poulsen, Jens Stryger Larsen og Andreas Christensen.

Yussuf Poulsen får fri til at se sin tre uger gamle søn, mens Hareide ikke vil tage chancer med de to forsvarsspillere, som begge blev skiftet ud i lørdagens 1-0-sejr over Schweiz.

- Vi ved ikke, om der er noget med Jens Stryger og Andreas Christensen, men vi tager ingen chancer med dem. Vi vil også gerne have et godt forhold til deres klubber, og så skal vi ikke holde på dem til en træningskamp, hvis der er noget i vejen.

- Havde det været en EM-kvalifikationskamp, havde tingene været anderledes. Nu kan deres klubber selv undersøge dem og drage en konklusion, siger Åge Hareide.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: En flot økonomisk julegave til Skjern

Det er en flot julegave i utide, Skjern står til at modtage; en julegave, der på sigt kan komme til at betyde meget for byens - og hele kommunens - musikliv. I Dagbladet kan vi fortælle, at Realdania har givet arbejdsgruppen bag Remisen Skjern tilsagn om 850.000 kroner til at redde byens gamle remise. Målet er, at der i løbet af de næste år skal skabes et nyt spillested i det tidligere garageanlæg for tog. Og Realdania må virkelig tro på ideen; arbejdsgruppen havde kun søgt om 750.000 kroner, men fonden har valgt at lægge 100.000 kroner oven i, så nu har Remisen Skjern 850.000 kroner til at gå i gang med at sikre bygningens klimaskærm. Planen er at gå i gang med at tætne taget og lukke huller i murværket til foråret. Dermed ser der ud til, at den 100 år gamle bygning reddes, og det er godt af flere grunde. Remisen er et levende minde om den faktor, der mere end nogen anden har skabt Skjern - nemlig jernbanen. Det ville være sørgeligt, hvis den karakteristiske bygning skulle forsvinde. I Ringkøbing er der vist stadig en del, der ærgrer sig over, at det ikke lykkedes at redde Ørnhøjbanens gamle remise. Til gengæld er det så lykkedes at redde det gamle elektricitetsværk og gøre Generator til et spillested af betydning for hele kommunen. Mon ikke det også kan lade sig gøre i Skjern; Remisen har i alt fald de rammer, der skal til for at skabe et spændende kulturmødested midt i byen. Der er lang vej endnu, meget skal afklares, men med 850.000 kroner på bogen er projektets realisering kommet et vigtigt stykke længere; ikke mindst vil Realdanias donation give initiativtagerne endnu mere blod på tanden. I det hele taget er der grøde i miljøet omkring Vestjyllands traditionelle transport-rygrad, Længdebanen. I Tarm er man i fuld gang med forvandle den gamle stationsbygning til et kulturelt mødested, og i Ringkøbing arbejder man også med tilsvarende planer i den fredede stationsbygning. Til næste år er det i øvrigt 145 år siden, længdebanen åbnede for trafik. Et bedre bevis på dens fortsatte relevans end de forskellige kulturprojekter, der er på vej i dens uudnyttede bygninger, kan man ikke få.

Skjern

3F sammenligner overenskomster i omstridt sag: Fyldt med fejl, lyder kritikken fra Kristelig Arbejdsgiverforening

Annonce