Erhverv

16-20 står til at miste jobbet: Dovista varsler afskedigelser i Ringkøbing

Virksomheden har varslet, at 16-20 af de 90 medarbejdere hos Dovista på Vesterled skal afskediges. Arkivfoto Poul Osmundsen.
16-20 medarbejdere på Vesterled står til at miste jobbet; det nøjagtige tal kendes dog først efter forhandlinger med medarbejderrepræsentanter.

RINGKØBING: Dovista har i dag varslet opsigelser af 24-30 medarbejdere, heraf 16-20, der har arbejdsplads på Vesterled i Ringkøbing.

Det er dog usikkert, om antallet af endelige opsigelser bliver af denne størrelsesorden; da antallet af fyringer overstiger 10 procent af medarbejderstaben i Ringkøbing, indledes der nu planmæssige forhandlinger mellem Dovista og medarbejderrepræsentanter.

Disse forhandlinger forventes afsluttet i løbet af et par uger, hvorefter det endelige antal afskedigelser vil ligge klart, og de berørte medarbejdere vil kunne informeres.

Om baggrunden for afskedigelserne, siger Finn Jespersen, Vice President i Dovista A/S:

- Vi oplever i øjeblikket en afmatning på flere af vore primære markeder. Det gælder i Danmark, hvor aktiviteterne i storbyerne er bremset ret pludseligt op. Det gælder også på vores store og vigtige marked i England, hvor aktiviteten også er dalende og i øvrigt kraftigt påvirket af den uklare og kaotiske situation omkring Brexit og den tilhørende valutauro.

Udviklingsforløb slutter

Opbremsningen i efterspørgsel er dog ikke eneste grund til, at Dovista, der fremstiller facadevinduer og -døre, nu varsler afskedigelser, fastslår Finn Jespersen, der er øverste ansvarlige for gruppens aktiviteter i blandt andet Danmark, England, Irland, Polen og Litauen.

- Vi har over en årrække investeret ganske betydeligt i udvikling af produktplatforme, it-systemer og en organisation, der skal sikre os styrkede konkurrencefordele i 2020 og frem. Derfor har vi også foretaget temmelig mange ansættelser i det seneste par år, blandt andet på vores udviklingsafdeling i Ringkøbing, siger han.

- Disse udviklingsaktiviteter er nu ved at nå deres afsluttende fase, og overgår derfor til almindelig drift i form af produktion og salg i vores virksomhed. Vi føler os derfor rigtig godt rustet til de kommende år, hvor vi skal begynde at høste af disse investeringer, fortsætter Finn Jespersen.

- Det er en beklagelig effekt af afslutningen af udviklingsprojekterne, at vi desværre forventer at måtte tage afsked med en række gode og dygtige medarbejdere - simpelthen fordi mængden af de arbejdsopgaver, de har løst, indskrænkes eller bortfalder.

90 medarbejdere

Dovista Gruppen beskæftiger samlet cirka 4600 medarbejdere, heraf 630 i Danmark. Inden gennemførelsen af de varslede afskedigelser beskæftiger Dovista 90 medarbejdere i Ringkøbing.

- Vi er kede af forventeligt at skulle sige farvel ti gode og værdsatte medarbejdere, men vi tillader os samtidig at være glade for uændret at være solidt forankret i Ringkøbing med både vores test- og udviklingscenter og vores servicefabrik, siger Finn Jespersen.

- Vi forventer, at de aktuelle udfordringer særligt omkring uklarhederne med Brexit aftager med tiden, og vi er godt rustet til at vende stærkt tilbage til vækstsporet, når markedet vender tilbage til et normalt leje i England.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Fagforeningstvang: Det er ikke i orden - men ...

Læserbrev: Det er mig uforståeligt, at vi i dagens Danmark skal opleve, hvordan danske arbejdere prøver at påtvinge andre arbejdere deres vilje. Vel at mærke med hvis ikke direkte, så indirekte opbakning fra deres fagforbund. Vi lever i et frit samfund med retten til selv at bestemme, hvilken fagforening vi ønsker at være medlem af, eller for den sags skyld om vi overhovedet vil være medlem. Med en sag som den i Kastrup Lufthavn, hvor en lydfil dokumenterer voksenmobning og brud på loven, giver det en knude i maven at høre først den lokal formand for 3F nærmest udlægge det, som om hans medlemmer er ofrene. Samtidig så gemmer formanden for 3F sig og vil ikke møde pressen. Dernæst skal man høre en erhvervsminister, som siger, at det ikke er i orden med den opførsel, men han kan godt forstå dem. Det vil sige, at vi har en erhvervsminister, der indirekte undsiger loven! Nu må dette stoppe. Vi har foreningsfrihed i Danmark. Måden at få medlemmer på må være at sørge for at være relevante for medlemmerne, forny sig og komme ind i dette århundrede. Jeg vil derfor opfordre de forskellige fagforeningsformænd / -kvinder til ikke at gemme sig bag fortidens storhed, men til at tage imod formand for Krifa Søren Fibiger Olesens opfordring til at blive en del af en konstruktiv dialog om, hvordan vi får fornyet måden at tænke fagbevægelsen ind i det danske samfund og dette århundrede.

Annonce