Ringkøbing-Skjern

2. december-nissen: - Jeg kan da fremvise et kørekort, der viser, jeg har bestået lastbil, bus og erhvervskortet

Hvem kan denne kvinde være? Foto: Jørgen Kirk
Dagens Nisse er glad for musik - uden på nogen måde at være musikalsk.

Hver dag indtil jul kan du gætte på, hvem der gemmer sig bag nissemasken.

Annonce
Helle Gidsel. Foto: Jørgen Kirk

Hvor bor du?

Jeg bor i Skjern.

Beskriv udsigten fra din hoveddør?

Det er et af byens vartegn, som er højaktuelt her i december.

Hvad arbejder du med?

Jeg er med til at skabe mange grønne oplevelser og har mange bolde i luften.

Hvor mange timer om ugen arbejder du?

Det tæller jeg som regel ikke, fordi arbejde og fritid går hånd i hånd.

Hvad spiser du juleaften?

Det er meget traditionelt: And, kartofler, den brune sovs og al klassisk tilbehør. Vi slutter af med risalamande, som resten af den konkurrencemindede familie kun spiser for at jagte mandlen. Jeg er selv som den eneste blandt mand og børn helt vild med risalamande, og den skal laves efter min mormors opskrift.

Hvad kan gøre dig helt glad i låget?

Det kan mit arbejde, når vi sammen lykkes! Og så betyder gode venner og familie meget - både i hverdagen, men også når der er travlhed, og behovet for hygge og godt selskab er ekstra stort. Jeg kan godt mærke i et tæt program, at gode venner og godt selskab gør noget godt ved ens sjæl.

Hvordan ville andre beskrive dig?

Jeg tror, jeg bliver opfattet som meget loyal, både over for venner og arbejdsplads. Og så tror jeg også, jeg er god til at huske andre mennesker. Hvis jeg har bagt boller, kan jeg godt lige gå over til naboen med fire til aftenkaffen, og hvis jeg har lavet marmelade eller postkort, kan jeg aflevere det.

Hvad ved folk ikke om dig?

Tja, jeg tror ikke, jeg gemmer på så meget, så folk får, hvad de ser! Men af de finurlige ting kan jeg da fremvise et kørekort, der viser, jeg har bestået lastbil, bus og erhvervskortet. Jeg har dog ikke siddet bag rattet i en bus eller lastbil, siden jeg bestod køreprøverne.

Hvad glæder du dig mest til i det nye år?

På den korte bane venter ferie og koncerter, hvilket betyder rigtigt meget. Jeg er glad for musik - uden på nogen måde at være musikalsk! Men koncerter er altid en super god oplevelse, og jeg ved, vi har flere af slagsen booket ind de kommende måneder. Men april og maj er jobmæssigt forhåbentligt nogle gode måneder, så det ser jeg frem til med stor glæde.

SE ALLE DAGENS NISSER - OG HVEM DAGENS NISSE VAR - HER

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce