Sport

Anders Eggert med på Divisionsforeningen Håndbolds rundens hold

Skjern Håndbolds Anders Eggert kom på rundens hold efter kampen mod Ribe-Esbjerg HH. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Håndbold: Der blev plads til Skjern Håndbolds Anders Eggert på Divisionsforeningen Håndbolds rundens hold efter sjette spillerunde. Det var første gang i denne sæson, Anders Eggert kom med. Helt utroligt fandt Nikolaj Læsø fra Aarhus Håndbold vej til holdet for femte gang af seks mulige.

Håndbold: Heller ikke i anden omgang kom Skjern Håndbolds U17 drenge på pointtavlen i 1. division. Det blev til nederlag på 33-26 ude mod Vejle Idrætsefterskole.

I hele 1. halvleg fulgtes de to hold pænt ad. Skjern spillede fornuftigt i angrebet i de første 20 minutter, men formåede på intet tidspunkt at tackle og være klar i defensive.

- Og med manglende skarphed i angrebet de sidste fem-syv minutter fik vi desværre også en række kontrascoringer mod os. Fuldt fortjent Vejleføring ved pausen med 17–14. I pausen talte vi med store bogstaver om, at nu skulle der ligges kræfter i forsvaret samt generelt finde de sidste procenter for at vinde vores dueller. Efter fem minutter af anden halvleg var der kontakt, men herefter stod der Vejle på resten af kampen. Hjemmeholdet ville sejren mest, og de gik med stor vilje ind i samtlige dueller, fortalte Skjerns træner Søren Ostersen.

Jasper Wright blev Skjerns topscorer, og begge målmænd gjorde det fint i en kamp, hvor de overhovedet ingen hjælp fik fra forsvaret!

For Skjern Håndbold scorede Jasper Wright 8, Emil Ostersen 6, Frederik Klostergaard 4, Nicolaj Munch Pedersen 2, Tobias Noah Pedersen 2 (2), Viktor Haubro Lind 2, Oliver Hamann-Boeriths 1 og Tobias Majgaard Pedersen 1 mål.

Fodbold: Det blev langt mere spændende, end det tydede på efter 16 minutter, da topholdet Lem Boldklub tirsdag aften havde besøg af Troldhede GIF i serie 4 pulje 60.

For efter 16 minutter førte Lem 4-0. Nicklas Dragsdal scorede til 1-0 efter ni minutter, så lagde Jacob V. Andersen op til to scoringer af Thomas Urup og Malthe Larsen, inden Jacob V. Andersen scorede til 4-0.

- Så troede vi, kampen var færdig. Vi glemte at spille fodbold. Alle ville op for at score. Det betød, Troldhede fik overtaget på midtbanen, og så kom deres bedre fysik i spil, fortalte Lems træner Lars Schmidt.

Kort efter reducerede Simon Jørgensen til 4-1, og Thomas Nymann reducerede til 4-2 på hovedstød. Der var der spillet 24 minutter.

Efter pausen reducerede Minescu Petronel hurtigt til 4-3.

- Troldhede var klart bedst i den periode. Heldigvis kunne Malthe Larsen så score til 5-3 på et kæmpe drop omkring 20 minutter før tid, fortalte Lars Schmidt.

Troldhede kæmpede videre, og kort før tid blev det 5-4 ved Ulrik Nørremark.

- Troldhede havde andre muligheder, så jeg var godt nok lettet, da der blev fløjtet af, sagde Lars Schmidt.

I Troldhedes lejr ærgrede man sig.

- Selv om vi var bagud 4-0, kunne vi godt have fået point. Og jeg synes egentlig, vi havde fortjent det, for vi kæmpede flot, og spillet var også ganske godt. Der var chancer, så det var lidt ærgerligt, vi ikke fik i det mindste uafgjort, sagde Troldhedes Thomas Nymann.

Fodbold: Ølstrup G&U tog et vigtigt skridt væk fra bunden ved tirsdag at vinde 3-2 ude over Rindum SU i serie 4 pulje 60.

Allerede i første minut scorede Per Bak efter indlæg fra Sebastian Green. Glæden varede kort. I løbet af kort tid havde Rindum bragt sig foran 2-1 på mål af Alex Kolby og Casper Laas. Efter kun 13 minutters spil blev det 2-2 ved Per Bak efter en fejl i Rindums defensiv.

- Vi spillede en god kamp, og igen var det meget jævnbyrdigt mod Ølstrup. Desværre vandt de igen på et heldigt mål i overtiden i en kamp, hvor det kunne være gået til begge sider. Vi havde også vore chancer, fortalte Rindums træner Claus Højhus.

Målet til 3-2 blev Emil Vestergaard noteret for. Han tacklede og knoklede sig frem til en meget tilfældig scoring.

- De tre point kan blive meget vigtige for os. Jeg er glad for den sejr, der var heldig, når man ser på den måde, vi fik sejrsmålet på, fortalte Ølstrups træner Jonas Kjeldgaard.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vi har alle et ansvar for at holde unge fra narko

Det kunne være meget værre … Sådan lyder det samstemmende budskab fra politiet og de øvrige medvirkende i SSP-samarbejdet, skolerne og de sociale myndigheder, når talen falder på narkomisbrug blandt unge i Ringkøbing-Skjern Kommune. "Vi oplever faktisk ikke, at flere unge bruger narko end tidligere, og forældrene har generelt ikke grund til at blive bekymret", siger viceungdomsskoleleder og SSP-formand Allan Østergaard til Dagbladet i dagens avis. "Vi har ikke en opfattelse af, at det flyder med narko", fortæller politikommissær Bjørn Nørgaard Bo, leder af lokalpolitiet i Ringkøbing. Det er selvfølgelig gode nyheder. At vi bor i en landlig kommune fjernt fra de store byer er nemlig ikke nogen garanti for, at stenbroens dårlige misbrugsvaner ikke også spreder sig hertil; der er desværre rigeligt med eksempler på, at små og "afsides" samfund hærges af en narkoepidemi. At det ikke kommer dertil hos os, kræver, at vi konstant er oppe på stikkerne. Og med "vi" menes os alle - især vi voksne; også os, der ikke har børn og unge i den mest sårbare alder. Vi har alle sammen et ansvar for at holde øje med, at vore unge trives. Det kræver, at vi kender hinanden, og har tillid til hinanden. Derfor er det prisværdigt, at SSP-samarbejdet arbejder målrettet i den retning. Ifølge Allan Østergaard er samarbejdet med forældrene i Ringkøbing-Skjern Kommune velfungerende. Der er et godt fremmøde og en god stemning, når forældrene bliver inviteret. "Noget af det, som SSP lægger vægt på, er netop et godt forældresamarbejde. Forældrene skal klædes på, så de står stærkere, hvis og når problemerne melder sig," siger han. Når de gør det - og det kan ikke undgås, at det sker ind imellem - skal ikke bare politiet, skolerne og de sociale myndigheder være klar til at gribe ind; det skal alle vi andre også. Ser vi en flok unge, der stimler sammen i det offentlige rum, skal vi ikke holde os tilbage fra som borger at gå hen til dem og snakke med dem om, hvad der foregår. På den måde viser man som voksen, at man respekterer de unge, interesserer sig for dem, og bekymrer sig om dem.

112

Opdateret: Savnet mand fra Ringkøbing er fundet død

Annonce