Hvide Sande

Bølgerne går lidt højere: Surfere finder vej til tv-skærmen

Til september bliver der masser af aktiviteter på fjorden og på havet, når vandsportsfestivalen Waterz atter får bølgerne til at gå højt i Hvide Sande. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Organisationen Waterz har indgået en aftale med TV Max, der er klar til at sende fra surfernes World Cup i Hvide Sande om en måned.

Hvide Sande: Når Hvide Sande fra 9. til 14. september lægger bølger til PWA Surf Slalom World Cup, bliver det muligt at følge med på tv-skærmen.

I hvert fald, hvis man får sit signal leveret af YouSee og dermed har adgang til kanalen TV Max, der har en rækkevidde på omkring 15.000 husstande i byer som Ringkøbing, Skjern, Tarm, Lem, Ulfborg og Hvide Sande.

- Vi er utroligt glade for den her mulighed for at streame alle konkurrencerne til lokalområdet. Nogle af konkurrencerne foregår, mens folk er på arbejde, og nu får man muligheden for at kunne følge med på enten tv eller på internettet, hvor der også streames direkte, siger Katrine Frandsen, projektleder hos Waterz, der er Nordens største vandsportsfestival.

PWA, der er en verdensomspændende surforganisation, har stor erfaring med den slags optagelser, der blandt andet involverer droner og to engelske værter:

- Det er det tætteste, man kan komme på, at DR eller TV 2 ruller det tunge skyts frem og sender direkte, tilføjer Katrine Frandsen.

Samarbejdet med Radio Max - der står bag TV Max - begyndte sidste år, og nu skrues der altså på lidt flere knapper. Det glæder Radio Max' direktør, Morten Krarup Nielsen:

- Waterz er en stor og vigtig begivenhed i vores lokalområde, som vi selvfølgelig gerne vil være med til at bakke op omkring.

0/0
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Pårørende skal hente gravsten før nytår - ellers bliver de sendt til knusning

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Ringkøbing IFs andethold var overlegne mod Spjald IF med sejr på 5-0

Hvide Sande For abonnenter

Se billederne fra indvielsen af Danmarks største vindmøllepark

Ringkøbing

Turistfolk fik rundtur i fremtidens turistmagnet Naturkraft

Videbæk For abonnenter

Partifælle og højhusnabo: Dårlig stil, at inhabil KD’er deltog i gruppemøder om højhussag

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Ringkøbing-Skjern

Nyt samarbejde skal højne kvaliteten i turismeerhvervene

Videbæk For abonnenter

Kommende nabo til højhuse klager: Fem grunde til at sagen skal gå om

112

Politiet efter en række indbrud i håndværkerbiler: Hold godt øje med afsidesliggende steder

Annonce