112

Bil smadret i Videbæk: Bølge af kanonslags-detonationer hen over weekenden

Bilen, der holdt på Bredgade i Videbæk, blev svært skadet. Foto fra Facebook.
Bil smadret af kæmpekanonslag, postkasser sprængt; Videbæk hærget af bombemænd hele weekenden.

VIDEBÆK: Hele weekenden har Videbæk genlydt af kraftige eksplosioner: Politiet rapporterer om en bølge af kanonslags-detonationer, der begyndte fredag, og først sluttede lørdag.

Og der var ikke "bare" tale om uskyldige knald. Bombemændene skadede en bil alvorligt, og sprængte yderligere et par postkasser i luften.

Værst gik det ud over en bil, der holdt i Bredgade. Nogen smed omkring klokken 20.00 fredag aften et kanonslag op på taget af en holdende bil. Heldigvis sad der ikke nogen i bilen, for så ville det være gået rent galt:

Kanonslaget var så kraftigt, at det sprængte hul i taget, og desuden smadrede ruderne og bilen, og endda fik en baglygte til at hoppe ud af fatningen.

Politiet melder, at et par unge mænd i lyse jakker er set løbe fra stedet, men om de har noget med hærværket at gøre, vides ikke.

Ejeren af bilen er dog så vred over hærværket, at han på Facebook har udlovet en dusør på 5000 kroner til den, der kan hjælpe med at opklare sagen.

Han er næppe den eneste i Videbæk, der er godt gal i skralden over bombemændene.

En PostNord-postkasse ved bagerbutikken på Bredgade blev således cirka klokken 04.00 natten til lørdag sprængt i luften.

Og klokken 22.25 blev en postkasse på Tværvej sprængt i luften. En bil kørte umiddelbart efter fra gerningsstedet.

Ud over disse tilfælde af hærværk, har politiet fået flere anmeldelse fra Videbæk fra folk, der har oplevet kraftige kanonslags-detonationer hen over weekenden, blandt andet fra området omkring hallen og skolen.

Annonce
Kanonslaget rev hul i taget på bilen. Foto fra Facebook.
Også det indre af bilen var skadet. Foto fra Facebook.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce