Skjern Håndbold

Bjarte Myrhol: Sejren over GOG betyder alt for Skjern Håndbold

Bjarte Myrhol var brølstærk med en fornem kamp på stregen. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Hellere starte sæsonen skidt og så slutte godt af. Skjern Håndbolds træner Patrekur Jóhannesson holder sig til sin plan, og derfor har han ikke været rystet over Skjerns svingende sæsonstart. Men derfor var han da alligevel meget glad for sejren over GOG.

Skjern: En begyndende snak om krise i Skjern Håndbold er ikke aktuel mere. For med en forrygende holdindsats kom Skjern Håndbold virkelig tilbage på sporet med en flot og fortjent sejr på 36-32 over GOG.

Primo Tours ligaen er kun inde i syvende runde. Men vigtigheden af sejren var ikke til at tage fejl af.

- Den sejr betyder alt. Alt, sagde anfører Bjarte Myrhol efter kampen.

Han snakkede om humør, om selvtillid, om tro på tingene.

- Nu skal vi finde tilbage til alt det, vi vil være kendt for. Vi skal forsøge at komme tilbage til vort topniveau. Det niveau har vi slet ikke set endnu, så der er meget arbejde at lave, inden vi kan være tilfredse, lød det ganske karakteristisk fra Bjarte Myrhol.

Sejren var selvfølgelig også en forløsning for cheftræner Patrekur Jóhannesson, men det er ikke for, han havde mærket ekstra pres på sig selv og holdet før kampen.

- Nej det var som altid. Jeg lægger altid et vist pres på mig selv. At vi så kunne slå et så godt hold som GOG, det er jeg selvfølgelig glad for. De var trods alt i DM-finalen, sagde Patrekur Jóhannesson.

Et eller andet sted var han ikke overrasket over, at Skjern har haft en svingende sæsonstart - mildt sagt.

Hellere starte skidt og så slutte godt af end omvendt. Vi har hele tiden haft en plan, og den plan holder vi os til. Vi vidste jo godt, at det ville tage tid at finde ind i den rytme og det spil, vi gerne vil spille. I dag var der fremgang. Men når vi har besluttet, at vi vil bruge flere spillere - og det vil vi - så tager det selvfølgelig ekstra tid at få det hele til at fungere som en enhed. I dag fik vi set Kasper Søndergaard i en nøglerolle. Det var dejligt, og det er et eksempel på, at vi vil bruge alle, og at alle kan og skal bidrage, når der er brug for det, fortalte Patrekur Jóhannesson.

Han accepterer derfor, at man taber nogle kampe, og at man vinder nogle kampe. Sådan er det.

- Men selvfølgelig vil vi helst vinde. Hver gang. Den her sejr er et skridt på vejen, for at slå GOG giver selvtillid, sagde Patrekur Jóhannesson.

Man kunne fornemme glæden over sejren i hele truppen - ja i hele Skjern Bank Arena. De to point var lige, hvad Skjern trængte til. Omvendt havde et nederlag garanteret øget snakken om krise.

Men et nederlag var aldrig rigtig en risiko. Skjern havde god kontrol over det meste af kampen. Der blev spillet hurtigt og direkte i angrebet. Der blev da brændt chancer, og der blev lavet fejl. Men GOG blev også presset til at brænde og lave fejl. Samlet set betød det, at Skjerns kontrafase stort set var lige så farlig som GOGs frygtede kontrafase. Og når det er tilfældet, er man nået langt mod GOG.

- Vi spillede en rigtig god kamp. Og det var altså dejligt at se, at vi kunne score hele 36 mål. Når vi scorer så meget, så er der råd til enkelte fejl rent defensivt. Sådan har det ikke været i flere af de første kampe, hvor vi hele tiden har været presset til at holde fast i forsvaret, fordi vi har scoret for lidt i den anden ende. Det var dejligt at stå med fornemmelsen af, at vi i dag hele tiden havde godt greb om kampen, sagde Jonathan Stenbäcken.

Annonce
Thomas Mogensen spillede sin måske bedste kamp i denne sæson. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Jesper Konradsson fik i slutfasen plads til flere gennembrud. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: En flot økonomisk julegave til Skjern

Det er en flot julegave i utide, Skjern står til at modtage; en julegave, der på sigt kan komme til at betyde meget for byens - og hele kommunens - musikliv. I Dagbladet kan vi fortælle, at Realdania har givet arbejdsgruppen bag Remisen Skjern tilsagn om 850.000 kroner til at redde byens gamle remise. Målet er, at der i løbet af de næste år skal skabes et nyt spillested i det tidligere garageanlæg for tog. Og Realdania må virkelig tro på ideen; arbejdsgruppen havde kun søgt om 750.000 kroner, men fonden har valgt at lægge 100.000 kroner oven i, så nu har Remisen Skjern 850.000 kroner til at gå i gang med at sikre bygningens klimaskærm. Planen er at gå i gang med at tætne taget og lukke huller i murværket til foråret. Dermed ser der ud til, at den 100 år gamle bygning reddes, og det er godt af flere grunde. Remisen er et levende minde om den faktor, der mere end nogen anden har skabt Skjern - nemlig jernbanen. Det ville være sørgeligt, hvis den karakteristiske bygning skulle forsvinde. I Ringkøbing er der vist stadig en del, der ærgrer sig over, at det ikke lykkedes at redde Ørnhøjbanens gamle remise. Til gengæld er det så lykkedes at redde det gamle elektricitetsværk og gøre Generator til et spillested af betydning for hele kommunen. Mon ikke det også kan lade sig gøre i Skjern; Remisen har i alt fald de rammer, der skal til for at skabe et spændende kulturmødested midt i byen. Der er lang vej endnu, meget skal afklares, men med 850.000 kroner på bogen er projektets realisering kommet et vigtigt stykke længere; ikke mindst vil Realdanias donation give initiativtagerne endnu mere blod på tanden. I det hele taget er der grøde i miljøet omkring Vestjyllands traditionelle transport-rygrad, Længdebanen. I Tarm er man i fuld gang med forvandle den gamle stationsbygning til et kulturelt mødested, og i Ringkøbing arbejder man også med tilsvarende planer i den fredede stationsbygning. Til næste år er det i øvrigt 145 år siden, længdebanen åbnede for trafik. Et bedre bevis på dens fortsatte relevans end de forskellige kulturprojekter, der er på vej i dens uudnyttede bygninger, kan man ikke få.

Skjern

3F sammenligner overenskomster i omstridt sag: Fyldt med fejl, lyder kritikken fra Kristelig Arbejdsgiverforening

Annonce