Hvide Sande

Bliv blæst igennem på en bunkertur ved Houvigfæstningen

Ringkøbing-Skjern Museum arrangerer bunkertur ved Houvigfæstningen torsdag 19. september. PR Foto

Houvig: Du kan mærke sandet under fødderne og blæsten i håret mens du oplever resterne fra ikke så fjern fortid, når Ringkøbing-Skjern Museum tager på bunkertur torsdag 19. september.

De mange bunkers ved Houvig var en lille landsby med både hospital og købmand. Men Houvigfæstningen var også klar til angreb og fra Ringelnatter, Luftwaffes topmoderne antiluftskytsstilling, blev flere allierede fly skudt ned.

På bunkerturen går deltagerne gennem det område, hvor Houvigfæstningen lå. Mange af bunkerne er stadig synlige, mens andre er mere eller mindre gemt i klitterne. Det er muligt at komme ind i nogle af bunkerne, så det kan være en god idé at medbringe en lommelygte. Der er rundvisning på tysk kl. 13.30-15 og på dansk kl. 16-17.30. Mødested er Houvig Strand P-plads, cirka 4 km nord for Søndervig.

Billetter kan købes ved turstart, på Ringkøbing Museum eller Turistkontoret. Selve turen er cirka 2,5 kilometer i det kuperede klitlandskab.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Læserbrev

Fagforeningstvang: Det er ikke i orden - men ...

Læserbrev: Det er mig uforståeligt, at vi i dagens Danmark skal opleve, hvordan danske arbejdere prøver at påtvinge andre arbejdere deres vilje. Vel at mærke med hvis ikke direkte, så indirekte opbakning fra deres fagforbund. Vi lever i et frit samfund med retten til selv at bestemme, hvilken fagforening vi ønsker at være medlem af, eller for den sags skyld om vi overhovedet vil være medlem. Med en sag som den i Kastrup Lufthavn, hvor en lydfil dokumenterer voksenmobning og brud på loven, giver det en knude i maven at høre først den lokal formand for 3F nærmest udlægge det, som om hans medlemmer er ofrene. Samtidig så gemmer formanden for 3F sig og vil ikke møde pressen. Dernæst skal man høre en erhvervsminister, som siger, at det ikke er i orden med den opførsel, men han kan godt forstå dem. Det vil sige, at vi har en erhvervsminister, der indirekte undsiger loven! Nu må dette stoppe. Vi har foreningsfrihed i Danmark. Måden at få medlemmer på må være at sørge for at være relevante for medlemmerne, forny sig og komme ind i dette århundrede. Jeg vil derfor opfordre de forskellige fagforeningsformænd / -kvinder til ikke at gemme sig bag fortidens storhed, men til at tage imod formand for Krifa Søren Fibiger Olesens opfordring til at blive en del af en konstruktiv dialog om, hvordan vi får fornyet måden at tænke fagbevægelsen ind i det danske samfund og dette århundrede.

Annonce