Fodbold

Drømmestart på sæsonen for Ølstrup G&U - Daniel Mogensen scorede efter to minutter

Daniel Mogensen sled og slæbte sig igennem til scoring til 1-0, da Ølstrup G&U åbnede sæsonen med sejr på 2-0 i Hviding. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Et mål efter kun to minutter af Daniel Mogensen sendte Ølstrup G&U på kurs mod en sikker sejr på 2-0 ude over Hviding i serie 2.

Hviding: Ølstrup G&U kunne ikke få en meget bedre start på sæsonen, end de fik i Hviding tirsdag aften.

- Nej for vi kom foran allerede i det andet minut. Det var perfekt, fortalte Ølstrups træner Carsten Holm.

Målet var et resultat af sandt arbejdsraseri.

- Det så håbløst ud, da Daniel Mogensen jagtede en lang bold. Men han fik den presset forbi en forsvarer, og så fik han prikket en afslutning ind på målmanden, hvor efter Daniel Mogensen selv kunne løbe returbolden i mål. Godt fightet, sagde Carsten Holm.

- Derfra sad vi på spillet. Vi fik kun en enkelt chance mere inden pausen, men den scorede vi også på. Martin Bigum Nørgaard boksede hjørnespark til Hviding ud af feltet. Bolden endte hos Jeppe Christensen, der fik masser af tid og plads til at løbe bolden frem, og det endte med en meget flot frispilning til Niklas Jul, der scorede sikkert til 2-0, fortalte Carsten Holm.

Han havde masser af ros til målmand Martin Bigum Nørgaard.

- Bigum dirigerede fint med forsvaret hele tiden. Og han tog sig stille og roligt af alt det, der kom mod målet. En god indsats, der sørgede for ro i defensiven, lød det fra Carsten Holm.

Ølstrup havde ikke problemer med at holde fast i føringen efter pausen.

- Vi havde kun lidt problemer, når vi mistede koncentrationen på bolde fremad. Heldigvis fik Hviding kun en enkelt stor chance, og det var kort før tid, hvor Thomas Høgsberg fik blokeret i forsvaret. Vi havde ikke meget mere. Daniel Mogensen fik skud reddet på stregen af en forsvarer, og resten af tiden var det ufarlige afslutninger fra distancen og så et par gange, Per Bak lige manglede det sidste. Men det var nok, og det var en fortjent sejr, sagde Carsten Holm.

Serie 2 pulje 21

Hviding-Ølstrup G&U 0-2

Mål: 2. minut: 0-1 ved Daniel Mogensen. 34. minut: 0-2 ved Niklas Jul. En advarsel til Hviding efter 74 minutter. Ølstrup skiftede en småskadet Niklas Jul og Thomas Sand Christensen ud i pausen for Simon T. Jensen og Michael Marhauer Jørgensen, og senere kom Thomas Sand Christensen på banen igen for Daniel Mogensen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Ringkøbing IFs andethold var overlegne mod Spjald IF med sejr på 5-0

Skjern Håndbold For abonnenter

Elvar Jónsson blev både kampens spiller og topscorer i sin debut for Skjern Håndbold

Ringkøbing

Turistfolk fik rundtur i fremtidens turistmagnet Naturkraft

Videbæk For abonnenter

Partifælle og højhusnabo: Dårlig stil, at inhabil KD’er deltog i gruppemøder om højhussag

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Ringkøbing-Skjern

Nyt samarbejde skal højne kvaliteten i turismeerhvervene

Videbæk For abonnenter

Kommende nabo til højhuse klager: Fem grunde til at sagen skal gå om

112

Politiet efter en række indbrud i håndværkerbiler: Hold godt øje med afsidesliggende steder

Annonce