Ringkøbing

Endnu et topnavn i Ringkøbing: Malurt klar til sidste tur i manegen

Når Malurt - med Michael Falch i front - i starten af det nye år tager hul på en omfattende Danmarks-turné, sker det som en markering af, at det er 40 år siden, at bandet udgav dets debutalbum. Pressefoto
Arrangørerne bag Rock i Ringkøbing har netop offentliggjort yderligere fire navne: Malurt, Outlandish, Pattesutter og Laksemafia. Musikken brager løs lørdag 4. juli næste år.

Ringkøbing: Det siges, at der ikke gror mos på en rullesten, og i den kategori er 63-årige Michael Falch et godt bevis. Han er uhyre aktiv på musikscenen, hvor han næste år skruer lidt ekstra op for lydstyrken, når rockbandet Malurt gendannes.

Det bliver til glæde for blandt andre de mennesker, der vælger at købe en billet til Rock i Ringkøbing lørdag 4. juli, hvor Malurt netop er præsenteret som et af de absolutte hovednavne.

Det overraskende comeback markerer, at det i 2020 er 40 år siden, at Malurt debuterede med albummet 'Kold krig.' Året efter indtraf det absolutte gennembrud ved udgivelsen af albummet 'Vindueskigger', der rummer Malurt-klassikeren 'Superlove.'

Til næste års udgave af Rock i Ringkøbing indtager Michael Falch & Co. toppen af plakaten sammen med Carpark North, der søndag middag blev offentliggjort som første hovednavn.

Alt i alt kommer éndags-festivalen til at præsentere 16 navne, og indtil videre er der nu lanceret otte - blandt andre også Outlandish, DJ Aligator, Pattesutter og Nonsens.

Annonce

Også med på Bork Festival

Da Malurt tidligere på året meldte ud, at der var et 2020-comeback på vej, blev billetterne revet væk det til, der var planlagt til kun at være en forårsturné. Derfor er der nu også plottet stribevis af koncerter ind i efteråret, lige som Malurt dribler forbi flere af sommerens festivaler.

Faktisk bliver det til to shows i det vestjyske på under en måned, da Malurt også er hyret til Bork Festival, der begynder 29. juli.

Når kalenderen viser 23. oktober 2020, er det endegyldigt slut for Malurt, der runder det store comeback af med en koncert i K.B. Hallen i København. Derfra vender Christian Arendt, Peter Mors og Dia Nielsen tilbage til deres civile job, mens Pete Repete og Michael Falch fortsætter deres virke i musikkens tjeneste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce