Læserbrev

Et spinkelt håb

Læserbrev: Søren Elbæk lader til at indeholde to meget modsatrettede holdninger til hvad der er ret og rimeligt.

I sagen om den nye el-forbindelse der kommer til at gå 50 meter fra skellet til tjenesteboligen på Laugesens Have hvor Privat-Søren bor og arbejder udtaler han: Citat start ”Det er klart, at så stort anlægsprojekt få meter fra skel ikke er uden betydning” og ”Vi må vurdere, om det påvirker den æstetiske oplevelse af kursuscentret og påvirker udlejningsmulighederne”. Citat slut. Samtidig forventer Privat-Søren at Energinet vil ekspropriere tjenesteboligen.

På det kaotiske byrådsmøde den 21. maj i år hvor et flertal i byrådet gav tilladelse til at opføre et stort anlægsprojekt i form af højhuse mindre end 2,5 meter fra skel til nabo udtalte Politiker-Søren at det var uden betydning, det var bare hvad man måtte kunne forvente. (På trods af at al tidligere planlægning modsagde det!) Spørgsmålet om ejendomsværdi forringelse og om hvorvidt kommunen kunne være behjælpelig med at få foretaget en vurdering havde Politiker-Søren kun et ligegyldigt skuldertræk tilovers for. Det kunne ikke være kommunens problem, mente han og de berørte naboer kunne jo bare anlægge et civilt søgsmål hvis de fandt det umagen værd.

Nu vil det sikkert vælte ind med indvendinger om hvor vidt forskellige de to sager er og at de slet ikke kan sammenlignes. Og det kan der måske være noget om. Og så alligevel… Det kan tjene som et lysende eksempel på hvordan samme person reagerer forskelligt alt efter om personen selv er involveret i beslutningen eller det bliver trukket ned over hovedet på ham.

Det er derfor mit spinkle, men desværre nok urealistiske, håb at vores politikere fremover vil tage sig tid til lidt selvransagelse når der skal planlægges ”store anlægsprojekter”. At de bare et øjeblik vil tænke over hvordan de selv ville reagere hvis det var dem der blev udsat for det de er ved at planlægge. Som vi tydeligt herover kan se, er der stor forskel på opfattelsen af et projekt, om man er den der påfører andre gener eller man er den der bliver generet.

Politikerne er trods alt valgt til at repræsentere, ikke bare investorernes interesser, men alle kommunens borgere!

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vi har alle et ansvar for at holde unge fra narko

Det kunne være meget værre … Sådan lyder det samstemmende budskab fra politiet og de øvrige medvirkende i SSP-samarbejdet, skolerne og de sociale myndigheder, når talen falder på narkomisbrug blandt unge i Ringkøbing-Skjern Kommune. "Vi oplever faktisk ikke, at flere unge bruger narko end tidligere, og forældrene har generelt ikke grund til at blive bekymret", siger viceungdomsskoleleder og SSP-formand Allan Østergaard til Dagbladet i dagens avis. "Vi har ikke en opfattelse af, at det flyder med narko", fortæller politikommissær Bjørn Nørgaard Bo, leder af lokalpolitiet i Ringkøbing. Det er selvfølgelig gode nyheder. At vi bor i en landlig kommune fjernt fra de store byer er nemlig ikke nogen garanti for, at stenbroens dårlige misbrugsvaner ikke også spreder sig hertil; der er desværre rigeligt med eksempler på, at små og "afsides" samfund hærges af en narkoepidemi. At det ikke kommer dertil hos os, kræver, at vi konstant er oppe på stikkerne. Og med "vi" menes os alle - især vi voksne; også os, der ikke har børn og unge i den mest sårbare alder. Vi har alle sammen et ansvar for at holde øje med, at vore unge trives. Det kræver, at vi kender hinanden, og har tillid til hinanden. Derfor er det prisværdigt, at SSP-samarbejdet arbejder målrettet i den retning. Ifølge Allan Østergaard er samarbejdet med forældrene i Ringkøbing-Skjern Kommune velfungerende. Der er et godt fremmøde og en god stemning, når forældrene bliver inviteret. "Noget af det, som SSP lægger vægt på, er netop et godt forældresamarbejde. Forældrene skal klædes på, så de står stærkere, hvis og når problemerne melder sig," siger han. Når de gør det - og det kan ikke undgås, at det sker ind imellem - skal ikke bare politiet, skolerne og de sociale myndigheder være klar til at gribe ind; det skal alle vi andre også. Ser vi en flok unge, der stimler sammen i det offentlige rum, skal vi ikke holde os tilbage fra som borger at gå hen til dem og snakke med dem om, hvad der foregår. På den måde viser man som voksen, at man respekterer de unge, interesserer sig for dem, og bekymrer sig om dem.

112

Opdateret: Savnet mand fra Ringkøbing er fundet død

Annonce