Ringkøbing-Skjern

Ét tilfælde på tre år: Forventer få stop af børnecheck, når skolebørn har ulovligt fravær

Loven om træk i børnechecken får næppe den store betydning for forældre i Ringkøbing-Skjern, lyder vurderingen. Tegning: Nex
Ny lov betyder, at kommunen fra denne sommer skal stoppe børnepengene, hvis en folkeskoleelev har mere end 15 procent ulovligt fravær i løbet af et kvartal. Udvalgsformand regner dog ikke med, at loven giver problemer i Ringkøbing-Skjern.

Ringkøbing-Skjern: Folkeskolerne i Ringkøbing-Skjern har længe haft fokus på bekymrende fravær.

Derfor frygter formand for børne- og familieudvalget Trine Ørskov (S) ikke, at mange forældre står til at miste børnechecken, fordi deres børn ulovligt bliver væk fra skolen.

- Forvaltningen er gået tre år tilbage for at undersøge hvor mange, der ville blive trukket i børne- og ungeydelse. Og der har kun været ét tilfælde. Så vi har ikke en forventning om, at det er en lov, der kommer til at tage meget tid til at administrere, fastslår hun.

Den nye lov trådte i kraft i august og betyder, at folkeskolerne skal sende en underretning til kommunen, hvis en elev har mere end 15 procent ulovligt fravær i løbet af et kvartal.

Målet med loven er at ramme forældre på pengepungen, hvis deres børn pjækker eller tager på lange rejser uden skolens tilladelse. Loven, der blev indført af den tidligere regeringen som en del af strategien mod parallelsamfund, betyder, at børnepengene kan stoppes det følgende kvartal.

Helt lavpraktisk er det besluttet, at skolerne i Ringkøbing-Skjern skal indberette ulovlig fravær til socialrådgivningen. Men der er altså intet, der tyder på, at det kommer til at ske særligt ofte.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: En flot økonomisk julegave til Skjern

Det er en flot julegave i utide, Skjern står til at modtage; en julegave, der på sigt kan komme til at betyde meget for byens - og hele kommunens - musikliv. I Dagbladet kan vi fortælle, at Realdania har givet arbejdsgruppen bag Remisen Skjern tilsagn om 850.000 kroner til at redde byens gamle remise. Målet er, at der i løbet af de næste år skal skabes et nyt spillested i det tidligere garageanlæg for tog. Og Realdania må virkelig tro på ideen; arbejdsgruppen havde kun søgt om 750.000 kroner, men fonden har valgt at lægge 100.000 kroner oven i, så nu har Remisen Skjern 850.000 kroner til at gå i gang med at sikre bygningens klimaskærm. Planen er at gå i gang med at tætne taget og lukke huller i murværket til foråret. Dermed ser der ud til, at den 100 år gamle bygning reddes, og det er godt af flere grunde. Remisen er et levende minde om den faktor, der mere end nogen anden har skabt Skjern - nemlig jernbanen. Det ville være sørgeligt, hvis den karakteristiske bygning skulle forsvinde. I Ringkøbing er der vist stadig en del, der ærgrer sig over, at det ikke lykkedes at redde Ørnhøjbanens gamle remise. Til gengæld er det så lykkedes at redde det gamle elektricitetsværk og gøre Generator til et spillested af betydning for hele kommunen. Mon ikke det også kan lade sig gøre i Skjern; Remisen har i alt fald de rammer, der skal til for at skabe et spændende kulturmødested midt i byen. Der er lang vej endnu, meget skal afklares, men med 850.000 kroner på bogen er projektets realisering kommet et vigtigt stykke længere; ikke mindst vil Realdanias donation give initiativtagerne endnu mere blod på tanden. I det hele taget er der grøde i miljøet omkring Vestjyllands traditionelle transport-rygrad, Længdebanen. I Tarm er man i fuld gang med forvandle den gamle stationsbygning til et kulturelt mødested, og i Ringkøbing arbejder man også med tilsvarende planer i den fredede stationsbygning. Til næste år er det i øvrigt 145 år siden, længdebanen åbnede for trafik. Et bedre bevis på dens fortsatte relevans end de forskellige kulturprojekter, der er på vej i dens uudnyttede bygninger, kan man ikke få.

Skjern

3F sammenligner overenskomster i omstridt sag: Fyldt med fejl, lyder kritikken fra Kristelig Arbejdsgiverforening

Annonce