Videbæk

Højhusnaboer giver ikke op

Det er langt fra alle, der er begejstrede for udsigten til højhuse i Videbæk. En lille håndfuld naboer klager nu over sagsbehandlingen. Arkiv
Naboerne er i deres god ret til at klage, mener borgmesteren, som dog har svært ved at forestille sig, at den omstridte højhussag kommer til at gå om.

Videbæk: Det er helt som forventet, at der nu er tikket en lille håndfuld klager ind over den kommunale sagsbehandling i forbindelse med sagen om højhusbyggeriet i Videbæks midtby.

Det mener borgmester Hans Østergaard (V), som dog ikke forventer, at klagerne kommer til at ændre på den politiske beslutning om 36 etageboliger i Bredgade.

- Hvis ikke der bliver fundet direkte fejl, så har jeg svært ved at se, at sagen skal gå om. Politisk er der truffet en beslutning, siger Hans Østergaard.

Det vil komme bag på ham, hvis der dukker noget op, som kan standse den lokalplan, som et flertal vedtog i maj.

- Jeg havde regnet med, at naboerne ville fortsætte med at kæmpe for deres sag. Det har de jo også selv sagt, at de ville. Og jeg anerkender fuldt ud deres ret til at klage, siger borgmesteren.

Han fastholder, at det var den rigtige beslutning at godkende lokalplanen for området, inden der bliver udarbejdet en helhedsplan for Videbæk. Arbejdet med helhedsplanen er netop skudt i gang – og kan ende med at være færdig, inden højhuset er opført.

- Vi har gjort tingene i den rigtige rækkefølge. Hvis vi havde ventet, kunne planprocessen for byggeriet først gå i gang, når helhedsplanen var færdig, siger Hans Østergaard.

Flere klager i højhussag

Flere naboer til et kommende højhusbyggeri i Videbæk fortsætter kampen mod projektet, selv om byrådet i maj vedtog den lokalplan, der skal bane vej for projektet.

En aktindsigt viser, at der foreløbigt er indgået en lille håndfuld klager over den kommunale sagsbehandling i forbindelse med sagen om højhusbyggeriet.

Ringkøbing-Skjern Kommune har i sit svar tilbagevist klagerne.

Det er dog op til Nævnenes Hus at træffe afgørelse i naboklagerne. Sagsbehandlingstiden forventes at blive på seks måneder.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Fagforeningstvang: Det er ikke i orden - men ...

Læserbrev: Det er mig uforståeligt, at vi i dagens Danmark skal opleve, hvordan danske arbejdere prøver at påtvinge andre arbejdere deres vilje. Vel at mærke med hvis ikke direkte, så indirekte opbakning fra deres fagforbund. Vi lever i et frit samfund med retten til selv at bestemme, hvilken fagforening vi ønsker at være medlem af, eller for den sags skyld om vi overhovedet vil være medlem. Med en sag som den i Kastrup Lufthavn, hvor en lydfil dokumenterer voksenmobning og brud på loven, giver det en knude i maven at høre først den lokal formand for 3F nærmest udlægge det, som om hans medlemmer er ofrene. Samtidig så gemmer formanden for 3F sig og vil ikke møde pressen. Dernæst skal man høre en erhvervsminister, som siger, at det ikke er i orden med den opførsel, men han kan godt forstå dem. Det vil sige, at vi har en erhvervsminister, der indirekte undsiger loven! Nu må dette stoppe. Vi har foreningsfrihed i Danmark. Måden at få medlemmer på må være at sørge for at være relevante for medlemmerne, forny sig og komme ind i dette århundrede. Jeg vil derfor opfordre de forskellige fagforeningsformænd / -kvinder til ikke at gemme sig bag fortidens storhed, men til at tage imod formand for Krifa Søren Fibiger Olesens opfordring til at blive en del af en konstruktiv dialog om, hvordan vi får fornyet måden at tænke fagbevægelsen ind i det danske samfund og dette århundrede.

Annonce