Læserbrev

Højspændingsmaster i Vestjylland: Hvem bestemmer over os?

Læserbrev: Så fik vi det at vide. Hvor højspændingsmasterne skal stå. Det er tydeligt politisk bestemt, hvordan de skal stå. Det er også tydeligt, at det ikke er politikere fra Vestjylland, som har bestemt det.

Man favoriserer natur fremfor mennesker. Enten skal det hele graves ned, eller også skal der stå master hele vejen. Også over ådale, hvor der ikke bor mennesker. Det andet er en hån imod befolkningen i Vestjylland. Havde man ladet være at grave noget af kablerne ned, kunne man bedre forstå det. Det med, at det er naturområder, der skal prioriteres højere. Det er politik, når det er værst. Derfor er tilliden til politikere så dårlig. Man lefler for de mennesker, der besøger vores område, fremfor at tilgodese dem, der bor i området.

Vi i Vestjylland har til dels vænnet os til, at der står møller overalt. Igen: De må ikke stå i Skjern Å-dalen eller rundt om skydeterrænet i Borris. Hvor fjollet kan det være?

Det er også forfærdeligt, når der står vindmøller langs vore kyster. Det må sommerhusejere og turister vænne sig til. Ligeledes de læsebrevsskribenter, som fylder avisen med læserbreve imod vindmøller. Vi andre har vænnet os til det. At møller er en nødvendighed. Det må vi leve med, hvis vi skal have grøn omstilling. De må I også gøre, når I er i sommerhus, eller er turist i Danmark. Det sidste, tror jeg ikke, er noget problem. Turisterne ser det mere møllerne som en attraktion. Det, at møllerne står ude på havet.

Gang på gang ser vi det: Mennesker, der bor i andre landsdele, skal bestemme, hvordan vi skal leve i Vestjylland. Man skal endelig have ulve i Jylland. Det da spændende, når man bor andre steder i landet. Jo, vi har da også nogle enkelte fanatikere i Jylland. Det må vi leve med. De ved åbenbart ikke bedre. Vi har nogle naturområder, som i fremtiden ikke vil blive passet, hvis den nuværende politik forsætter. Jeg skriver ikke om mennesker, der er bange for ulve. Men om mennesker, der er truet på deres levebrød. Hvad er vigtist: Ulvene, som skal være fredet, eller om vi har fåreavlere, som får deres får skambidt og er truet på deres levebrød?

Kan den sunde fornuft bare en gang imellem få lov at få ret?

Annonce
Skitse: Bystrup Arkitekter samt Rambøll
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vi har alle et ansvar for at holde unge fra narko

Det kunne være meget værre … Sådan lyder det samstemmende budskab fra politiet og de øvrige medvirkende i SSP-samarbejdet, skolerne og de sociale myndigheder, når talen falder på narkomisbrug blandt unge i Ringkøbing-Skjern Kommune. "Vi oplever faktisk ikke, at flere unge bruger narko end tidligere, og forældrene har generelt ikke grund til at blive bekymret", siger viceungdomsskoleleder og SSP-formand Allan Østergaard til Dagbladet i dagens avis. "Vi har ikke en opfattelse af, at det flyder med narko", fortæller politikommissær Bjørn Nørgaard Bo, leder af lokalpolitiet i Ringkøbing. Det er selvfølgelig gode nyheder. At vi bor i en landlig kommune fjernt fra de store byer er nemlig ikke nogen garanti for, at stenbroens dårlige misbrugsvaner ikke også spreder sig hertil; der er desværre rigeligt med eksempler på, at små og "afsides" samfund hærges af en narkoepidemi. At det ikke kommer dertil hos os, kræver, at vi konstant er oppe på stikkerne. Og med "vi" menes os alle - især vi voksne; også os, der ikke har børn og unge i den mest sårbare alder. Vi har alle sammen et ansvar for at holde øje med, at vore unge trives. Det kræver, at vi kender hinanden, og har tillid til hinanden. Derfor er det prisværdigt, at SSP-samarbejdet arbejder målrettet i den retning. Ifølge Allan Østergaard er samarbejdet med forældrene i Ringkøbing-Skjern Kommune velfungerende. Der er et godt fremmøde og en god stemning, når forældrene bliver inviteret. "Noget af det, som SSP lægger vægt på, er netop et godt forældresamarbejde. Forældrene skal klædes på, så de står stærkere, hvis og når problemerne melder sig," siger han. Når de gør det - og det kan ikke undgås, at det sker ind imellem - skal ikke bare politiet, skolerne og de sociale myndigheder være klar til at gribe ind; det skal alle vi andre også. Ser vi en flok unge, der stimler sammen i det offentlige rum, skal vi ikke holde os tilbage fra som borger at gå hen til dem og snakke med dem om, hvad der foregår. På den måde viser man som voksen, at man respekterer de unge, interesserer sig for dem, og bekymrer sig om dem.

112

Opdateret: Savnet mand fra Ringkøbing er fundet død

Annonce