Skjern Håndbold

Kæmpe overraskelse: Skjern Håndbold ude af EHF Cup i anden runde

Skjern Håndbolds assistenttræner Claus Hansen går forbi et jublende Alpla Hard mandskab efter afgørelsen af EHF Cup kampen, hvor Skjern overraskende blev slået ud efter straffekast. Foto: Mads Dalegaard
Skjern Håndbold tog et stort skridt frem med sejren over GOG i onsdags. Nederlaget mod Alpla Hard var til gengæld to skridt tilbage, og det var en stor streg i regningen for Skjern Håndbold.

Skjern: Det skulle have været en simpel opgave. En sejr på hjemmebane over et østrigsk hold ugen efter man havde slået dem med et enkelt mål på udebane.

Men nej. Skjern Håndbold røg ud. Overraskende og meget skuffende.

- Ja her gik vi og troede, at vi skulle bygge videre på sejren over Hard i første kamp og så især oven på den flotte sejr over GOG i onsdags. Vi følte virkelig, vi havde taget et stort skridt fremad som hold i de to kampe. I dag tog vi to skridt tilbage. Vi troede, vi skulle bygge videre på tingene. Derfor gør det her nederlag ekstra ondt, sagde assistenttræner Claus Hansen efter kampen.

Fra start kunne man godt se, Skjern skulle arbejde meget hårdt for at score. Hard dækkede godt op, og da Skjern var ret så uskarpe i flere situationer, haltede hjemmeholdet lidt efter i første halvleg. Bagud 13-10 lykkedes det dog at få udlignet til 14-14 før pausen.

Man troede, Skjern ville få kontrol over kampen efter pausen.

Det skete aldrig. Der blev stadig brændt alt for meget, Hard førte 22-19, men selv om Anders Eggert brændte et straffekast, kom Skjern på 23-23 med syv minutter igen.

Ved 24-24 lobbede Eggert et straffekast over mål. I stedet kunne Hard bringe sig foran 25-24. Efter Eivind Tangen smed bolden over baglinjen, øgede Hard til 26-24. Hurtig midte og scoring af René Rasmussen sikrede reducering til 26-25 og dermed straffekastafgørelse.

- Forskellen i dag var, at Hard var langt mere effektive end os i angrebsspillet. Det var ikke for, de kom med noget, der overraskede os. For os var det skidt, at vi havde nogle redninger i starten, hvor Hard så scorede på riposten. Det gav dem tro på tingene i stedet for at føle, at de ville blive flænset midt over her i Skjern. Det gav Hard selvtillid, mens vi i takt med de mål og egne afbrændere gav os dårlige minder. Og det var jo ikke, hvad vi havde brug for, når vi hænger noget med selvtilliden. Hard har et hold med kvalitet, og det her viste, at bare fordi man skal møde et hold fra et land som Østrig, så har man altså ikke vundet noget på forhånd, sagde en skuffet Claus Hansen.

Annonce
Tilskuere græmmer sig, efter det stod klart, at Skjern Håndbold var slået ud. Foto: Mads Dalegaard
Anders Eggert kontrollerer lige reservebolden. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: En flot økonomisk julegave til Skjern

Det er en flot julegave i utide, Skjern står til at modtage; en julegave, der på sigt kan komme til at betyde meget for byens - og hele kommunens - musikliv. I Dagbladet kan vi fortælle, at Realdania har givet arbejdsgruppen bag Remisen Skjern tilsagn om 850.000 kroner til at redde byens gamle remise. Målet er, at der i løbet af de næste år skal skabes et nyt spillested i det tidligere garageanlæg for tog. Og Realdania må virkelig tro på ideen; arbejdsgruppen havde kun søgt om 750.000 kroner, men fonden har valgt at lægge 100.000 kroner oven i, så nu har Remisen Skjern 850.000 kroner til at gå i gang med at sikre bygningens klimaskærm. Planen er at gå i gang med at tætne taget og lukke huller i murværket til foråret. Dermed ser der ud til, at den 100 år gamle bygning reddes, og det er godt af flere grunde. Remisen er et levende minde om den faktor, der mere end nogen anden har skabt Skjern - nemlig jernbanen. Det ville være sørgeligt, hvis den karakteristiske bygning skulle forsvinde. I Ringkøbing er der vist stadig en del, der ærgrer sig over, at det ikke lykkedes at redde Ørnhøjbanens gamle remise. Til gengæld er det så lykkedes at redde det gamle elektricitetsværk og gøre Generator til et spillested af betydning for hele kommunen. Mon ikke det også kan lade sig gøre i Skjern; Remisen har i alt fald de rammer, der skal til for at skabe et spændende kulturmødested midt i byen. Der er lang vej endnu, meget skal afklares, men med 850.000 kroner på bogen er projektets realisering kommet et vigtigt stykke længere; ikke mindst vil Realdanias donation give initiativtagerne endnu mere blod på tanden. I det hele taget er der grøde i miljøet omkring Vestjyllands traditionelle transport-rygrad, Længdebanen. I Tarm er man i fuld gang med forvandle den gamle stationsbygning til et kulturelt mødested, og i Ringkøbing arbejder man også med tilsvarende planer i den fredede stationsbygning. Til næste år er det i øvrigt 145 år siden, længdebanen åbnede for trafik. Et bedre bevis på dens fortsatte relevans end de forskellige kulturprojekter, der er på vej i dens uudnyttede bygninger, kan man ikke få.

Skjern

3F sammenligner overenskomster i omstridt sag: Fyldt med fejl, lyder kritikken fra Kristelig Arbejdsgiverforening

Annonce