Fodbold

Kontrafodbold i særklasse da Ølstrup G&U slog Skjern GF 2-0

Daniel Mogensen løber fra Mads Hedevang Sørensen til scoring til 2-0. Mads Hedevang Sørensen fik i samme ombæring sin første advarsel, og da han senere fik advarsel nummer to, blev det til rødt kort. Foto: Mads Dalegaard
I et meget lige lokalopgør blev det afgørende, at Ølstrup G&U var skarpe på de kontrachancer, de satsede på at få mod Skjern GF. To flotte mål af Karsten Dahl Schmidt og Daniel Mogensen gav Ølstrup sejren på 2-0.

Skjern: To fremragende mål på kontraangreb sikrede Ølstrup G&U en sejr på 2-0 i lokalopgøret ude mod Skjern GF lørdag eftermiddag.

Det nederlag kunne Skjerns træner John Pagaard ikke være tilfreds med, og det var han da heller ikke.

- Nej for vi har jo tre tidlige og gode chancer, inden vi kom bagud. Var vi kommet foran, var det sikkert blevet en helt anden kamp. Vi følte os også groft bortdømt i en situation efter pausen, hvor Martin Pagaard blev fældet i en friløber. En eventuel scoring og et klart rødt kort kunne også have vendt kampen. Der var ikke meget, der gik vores vej, sagde John Pagaard, der formentlig mistede muligheden for at nå andenpladsen i puljen.

Ølstrups Daniel Mogensen fik frit skud reddet af Skjerns målmand Niclas Bro Stefansen, der stod en fin kamp, inden Skjern fik deres muligheder. I en friløber sparkede Martin Pagaard i jorden, så han faldt i stedet for at få afsluttet. Jakob Ørbæk Juel-Nielsen sendte frit skud lige på målmand Martin Bigum Nørgaard, og der var tværbolde, hvor der lige manglede det sidste, eller hvor Martin Bigum Nørgaard fik afværget.

Skjern havde bolden mest, så det var klassisk, da Ølstrup så kom i front. En god bold i dybden i højre side løb Daniel Mogensen op, og hans perfekte tværbold løb Karsten Dahl Schmidt ind i til scoring tæt under mål. I samme ombæring blev Karsten Dahl Schmidt i øvrigt skadet, så han måtte udgå.

Scoringen bremsede Skjern lidt. De kom ikke frem til chancer, inden det kort før pausen blev 2-0. Fremragende stikning fra Paw Bjørnkjær ned gennem Skjerns midterforsvar til Daniel Mogensen, som Mads Hedevang Sørensen ikke kunne bremse, og Daniel Mogensen scorede stensikkert.

Kort efter var det tæt på 3-0 med frit skud i højre side til Niklas Jul, men Nicklas Bro Stefansen reddede flot til hjørnespark.

Efter pausen var der ikke mange åbne chancer. Skjern havde ud over friløberen til Martin Pagaard en chance kort før tid. Ølstrup havde muligheder på kontraløb til Per Bak og Daniel Mogensen, men de fik ikke noget ud af mulighederne.

- En meget lige kamp. Ærgerligt vi ikke kom foran, da chancerne var der. Ikke meget gik vores vej, sagde John Pagaard.

- Vi kom frem til de kontramuligheder, som vi håbede på, og som vi satsede på. Vi havde chancen for at lukke kampen med mål til 3-0 før pausen. Det fik vi ikke gjort. I stedet var vi lidt på hælene spillemæssigt i anden halvleg, hvor vore kæder ikke hang sammen. Heldigvis skabte Skjern ikke det vilde i en fysisk hård kamp. Det var en god sejr for os, sagde Ølstrups træner Carsten Holm.

Serie 2 pulje 21

Skjern GF-Ølstrup G&U 0-2

Mål: 23. minut: 0-1 ved Karsten Dahl Schmidt. 42. minut: 0-2 ved Daniel Mogensen. Rødt kort til Skjerns Mads Hedevang Sørensen efter to advarsler efter 43 og 72 minutter og advarsler til Jonas Fowle efter 30 og Erik Rønne Kristensen efter 55 minutter. Advarsel til Ølstrups Niklas Jul efter 31 minutter. Skjern skiftede en skadet Nicolai Bro Iversen ud efter en time for Steven Bruun, kort efter kom Kian Brasen på banen for Erik Rønne Kristensen, der kom på banen igen i slutfasen. Ølstrup skiftede en skadet Kasper Dyrby ud med Niklas Jul efter 12 minutter, efter 43 minutter blev en skadet Karsten Dahl Schmidt afløst af Michael Marhauer Jørgensen, og efter 76 minutter kom Per Bak på banen for Simon T. Jensen.

Annonce
Karsten Dahl Schmidt jubler efter Ølstrups flotte scoring til 1-0. Kort efter måtte målscorer Karsten Dahl Schmidt udgå med en ankelskade. Foto: Mads Dalegaard
Skjern GFs glimrende målmand Nicklas Bro Stefansen redder frit skud fra Ølstrups Niklas Jul. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: En flot økonomisk julegave til Skjern

Det er en flot julegave i utide, Skjern står til at modtage; en julegave, der på sigt kan komme til at betyde meget for byens - og hele kommunens - musikliv. I Dagbladet kan vi fortælle, at Realdania har givet arbejdsgruppen bag Remisen Skjern tilsagn om 850.000 kroner til at redde byens gamle remise. Målet er, at der i løbet af de næste år skal skabes et nyt spillested i det tidligere garageanlæg for tog. Og Realdania må virkelig tro på ideen; arbejdsgruppen havde kun søgt om 750.000 kroner, men fonden har valgt at lægge 100.000 kroner oven i, så nu har Remisen Skjern 850.000 kroner til at gå i gang med at sikre bygningens klimaskærm. Planen er at gå i gang med at tætne taget og lukke huller i murværket til foråret. Dermed ser der ud til, at den 100 år gamle bygning reddes, og det er godt af flere grunde. Remisen er et levende minde om den faktor, der mere end nogen anden har skabt Skjern - nemlig jernbanen. Det ville være sørgeligt, hvis den karakteristiske bygning skulle forsvinde. I Ringkøbing er der vist stadig en del, der ærgrer sig over, at det ikke lykkedes at redde Ørnhøjbanens gamle remise. Til gengæld er det så lykkedes at redde det gamle elektricitetsværk og gøre Generator til et spillested af betydning for hele kommunen. Mon ikke det også kan lade sig gøre i Skjern; Remisen har i alt fald de rammer, der skal til for at skabe et spændende kulturmødested midt i byen. Der er lang vej endnu, meget skal afklares, men med 850.000 kroner på bogen er projektets realisering kommet et vigtigt stykke længere; ikke mindst vil Realdanias donation give initiativtagerne endnu mere blod på tanden. I det hele taget er der grøde i miljøet omkring Vestjyllands traditionelle transport-rygrad, Længdebanen. I Tarm er man i fuld gang med forvandle den gamle stationsbygning til et kulturelt mødested, og i Ringkøbing arbejder man også med tilsvarende planer i den fredede stationsbygning. Til næste år er det i øvrigt 145 år siden, længdebanen åbnede for trafik. Et bedre bevis på dens fortsatte relevans end de forskellige kulturprojekter, der er på vej i dens uudnyttede bygninger, kan man ikke få.

Skjern

3F sammenligner overenskomster i omstridt sag: Fyldt med fejl, lyder kritikken fra Kristelig Arbejdsgiverforening

Annonce