Kultur

Kulturcentret søger 30 frivillige

Direktør Dorthe Marie Siersbæk, Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, søger frivillige til at gøre oplevelsen af at komme i kulturcentret endnu bedre, end den er i dag. Arkivfoto: Jørn Deleuran.
Ringkøbing-Skjern Kulturcenter søger frivillige, der skal klare de opgaver, der ellers ikke ville blive løftet af centrets ansatte.

SKJERN: "Vi mangler dig!"

Sådan lyder et opslag fra Ringkøbing-Skjern Kulturcenter på Facebook, hvor kulturcentret søger frivillige til en ny Kulturcenter gruppe eller bande.

- Vi vil gerne op på 30 frivillige i gruppen, og vi har allerede talt med 10, der er interesserede, så vi håber, at vi ved at invitere til nogle møder kan få fat i yderligere 20 frivillige. Det første møde holder vi på torsdag 12. september kl. 14.00, hvor jeg vil fortælle mere om opgaverne og hvad vi kan tilbyde tilbage til den enkelte, siger direktør Dorthe Marie Siersbæk.

Inspirationen til den nye gruppe af frivillige har kulturcentret blandt andet fået ved at kigge på, hvad man gør i andre kulturcentre og eksempelvis Skjern Håndbold og Dejbjerg Golfklub.

- Det har været vigtigt for os at gøre det ordentligt og rigtigt. Derfor gør vi det først nu, siger Dorthe Marie Siersbæk.

- Opgaverne bliver udelukkende nogen, der ikke ville blive løst af vores fastansatte eller timelønnede medarbejdere. Det kan være noget med at pynte ekstra op til jul, holde udenoms arealer ekstra godt og sørge for ekstra god service, hvis vi har meget store arrangementer i centret. I et af de centre, vi har kigget på, havde de frivillige skabt en klatrevæg, der gjorde det ekstra sjovt at være i centret. Det kan også være noget med at hænge plakater op i byen. Men de konkrete opgaver vil vi naturligvis aftale med de frivillige, siger Dorthe Marie Siersbæk.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Læserbrev

Fagforeningstvang: Det er ikke i orden - men ...

Læserbrev: Det er mig uforståeligt, at vi i dagens Danmark skal opleve, hvordan danske arbejdere prøver at påtvinge andre arbejdere deres vilje. Vel at mærke med hvis ikke direkte, så indirekte opbakning fra deres fagforbund. Vi lever i et frit samfund med retten til selv at bestemme, hvilken fagforening vi ønsker at være medlem af, eller for den sags skyld om vi overhovedet vil være medlem. Med en sag som den i Kastrup Lufthavn, hvor en lydfil dokumenterer voksenmobning og brud på loven, giver det en knude i maven at høre først den lokal formand for 3F nærmest udlægge det, som om hans medlemmer er ofrene. Samtidig så gemmer formanden for 3F sig og vil ikke møde pressen. Dernæst skal man høre en erhvervsminister, som siger, at det ikke er i orden med den opførsel, men han kan godt forstå dem. Det vil sige, at vi har en erhvervsminister, der indirekte undsiger loven! Nu må dette stoppe. Vi har foreningsfrihed i Danmark. Måden at få medlemmer på må være at sørge for at være relevante for medlemmerne, forny sig og komme ind i dette århundrede. Jeg vil derfor opfordre de forskellige fagforeningsformænd / -kvinder til ikke at gemme sig bag fortidens storhed, men til at tage imod formand for Krifa Søren Fibiger Olesens opfordring til at blive en del af en konstruktiv dialog om, hvordan vi får fornyet måden at tænke fagbevægelsen ind i det danske samfund og dette århundrede.

Annonce