Sport

Målhelt får fri: Har misset en tredjedel af min søns liv

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Yussuf Poulsen er glad for, at Åge Hareide har givet landsholdsspilleren mere tid til at se sin nyfødte søn.

Det er glædelige omstændigheder, der sikrer landsholdets målscorer i 1-0-sejren over Schweiz, Yussuf Poulsen, et par fridage, da han søndag formiddag som en af tre spillere er rejst hjem fra landsholdslejren inden tirsdagens testkamp mod Luxembourg.

Han skal hjem til sin nyfødte søn og forlovede i Leipzig.

- Der er ikke noget fysisk i vejen. Jeg har lige fået et barn for tre uger siden, og jeg vil bare gerne hjem og have de få fridage, som man kan få i en klub, der spiller Bundesliga og Champions League.

- Det er hårdt at være væk som nybagt far. Jeg har været væk i en uge nu, og det er en tredjedel af min søns liv, så det er lang tid. Men nu kommer jeg hjem og får et par fridage med ham og min forlovede, så det bliver super.

- Med landsholdet er man væk i mange dage, og i starten går børns udvikling super hurtigt, og der er da nogle ting, jeg går glip af. Men sådan er vilkårene, siger Yussuf Poulsen.

Han er glad for, at Åge Hareide er med på at give ham pause i tirsdagens kamp. Et lille åndehul er også nødvendigt for at sikre, at angriberen kan holde niveau over en hel sæson.

- Hvis man kunne spille 60 kampe på en sæson på 100 procent, så ville jeg helt sikkert vælge kampen på tirsdag til, for jeg vil spille alle de landskampe, jeg overhovedet kan, for jeg elsker at spille på landsholdet.

- Men jeg ved bare ud fra de sidste to sæsoner, hvor jeg også har spillet europæisk, at min form falder. Jeg skal vælge nogle pauser, og det er nemmere at vælge pausen i en træningskamp end i en bundesligakamp eller EM-kvalifikationskamp, siger Yussuf Poulsen.

Jens Stryger Larsen og Andreas Christensen rejser også hjem fra landsholdet inden tirsdagens testkamp mod Luxembourg. Det var ikke muligt for pressen at interviewe dem søndag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: En flot økonomisk julegave til Skjern

Det er en flot julegave i utide, Skjern står til at modtage; en julegave, der på sigt kan komme til at betyde meget for byens - og hele kommunens - musikliv. I Dagbladet kan vi fortælle, at Realdania har givet arbejdsgruppen bag Remisen Skjern tilsagn om 850.000 kroner til at redde byens gamle remise. Målet er, at der i løbet af de næste år skal skabes et nyt spillested i det tidligere garageanlæg for tog. Og Realdania må virkelig tro på ideen; arbejdsgruppen havde kun søgt om 750.000 kroner, men fonden har valgt at lægge 100.000 kroner oven i, så nu har Remisen Skjern 850.000 kroner til at gå i gang med at sikre bygningens klimaskærm. Planen er at gå i gang med at tætne taget og lukke huller i murværket til foråret. Dermed ser der ud til, at den 100 år gamle bygning reddes, og det er godt af flere grunde. Remisen er et levende minde om den faktor, der mere end nogen anden har skabt Skjern - nemlig jernbanen. Det ville være sørgeligt, hvis den karakteristiske bygning skulle forsvinde. I Ringkøbing er der vist stadig en del, der ærgrer sig over, at det ikke lykkedes at redde Ørnhøjbanens gamle remise. Til gengæld er det så lykkedes at redde det gamle elektricitetsværk og gøre Generator til et spillested af betydning for hele kommunen. Mon ikke det også kan lade sig gøre i Skjern; Remisen har i alt fald de rammer, der skal til for at skabe et spændende kulturmødested midt i byen. Der er lang vej endnu, meget skal afklares, men med 850.000 kroner på bogen er projektets realisering kommet et vigtigt stykke længere; ikke mindst vil Realdanias donation give initiativtagerne endnu mere blod på tanden. I det hele taget er der grøde i miljøet omkring Vestjyllands traditionelle transport-rygrad, Længdebanen. I Tarm er man i fuld gang med forvandle den gamle stationsbygning til et kulturelt mødested, og i Ringkøbing arbejder man også med tilsvarende planer i den fredede stationsbygning. Til næste år er det i øvrigt 145 år siden, længdebanen åbnede for trafik. Et bedre bevis på dens fortsatte relevans end de forskellige kulturprojekter, der er på vej i dens uudnyttede bygninger, kan man ikke få.

Skjern

3F sammenligner overenskomster i omstridt sag: Fyldt med fejl, lyder kritikken fra Kristelig Arbejdsgiverforening

Annonce