Erhverv

Møltrup-cafe er udsat indtil videre

Møltrup Optagelseshjem vil gerne udvide med en café ved ABC Lavpris i Videbæk, men har fået afslag. Arkivfoto
Lokalplan spænder ben for Møltrup-cafe ved ABC Lavpris.

VIDEBÆK: En kop kaffe og en bid brød med venner og bekendte, mens man får ordnet sin dagligvarehandel, er en tillokkende idé.

Den tanke har man også haft hos Møltrup Optagelseshjem, som allerede driver cafeer i Vildbjerg og Aulum. Optagelseshjemmet vil også gerne drive en café på frivillig basis med optagelseshjemmets egne hjemmedyrkede produkter ved ABC Lavpris på Høgevej i Videbæk.

Det fandt dagligvarebutikken var et godt forslag. Tidligere i år meldte medejer i ABC Lavpris, Torben Tobiasen, ud til Videbæk-Spjald Avis, at man ville undersøge mulighederne for en ny bygning på 300 kvadratmeter til formålet.

Lokalplan skal ændres

Hos Ringkøbing-Skjern Kommune er man dog i første omgang nødt til at afvise ansøgningen om at bygge lokaler til en café på Høgevej i Videbæk.

- Lokalplanen er ganske enkelt ikke lagt ud til, at der skal være cafeer. Derfor har planafdelingen afvist ansøgningen, fortæller Henrik Brunsgaard, sagsbehandler ved kommunen.

Hvis Møltrup Optagelseshjem og ABC Lavpris stadig vil åbne en café ved butikken på Høgevej, skal de derfor søge kommunen om at få lokalplanen ændret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Fagforeningstvang: Det er ikke i orden - men ...

Læserbrev: Det er mig uforståeligt, at vi i dagens Danmark skal opleve, hvordan danske arbejdere prøver at påtvinge andre arbejdere deres vilje. Vel at mærke med hvis ikke direkte, så indirekte opbakning fra deres fagforbund. Vi lever i et frit samfund med retten til selv at bestemme, hvilken fagforening vi ønsker at være medlem af, eller for den sags skyld om vi overhovedet vil være medlem. Med en sag som den i Kastrup Lufthavn, hvor en lydfil dokumenterer voksenmobning og brud på loven, giver det en knude i maven at høre først den lokal formand for 3F nærmest udlægge det, som om hans medlemmer er ofrene. Samtidig så gemmer formanden for 3F sig og vil ikke møde pressen. Dernæst skal man høre en erhvervsminister, som siger, at det ikke er i orden med den opførsel, men han kan godt forstå dem. Det vil sige, at vi har en erhvervsminister, der indirekte undsiger loven! Nu må dette stoppe. Vi har foreningsfrihed i Danmark. Måden at få medlemmer på må være at sørge for at være relevante for medlemmerne, forny sig og komme ind i dette århundrede. Jeg vil derfor opfordre de forskellige fagforeningsformænd / -kvinder til ikke at gemme sig bag fortidens storhed, men til at tage imod formand for Krifa Søren Fibiger Olesens opfordring til at blive en del af en konstruktiv dialog om, hvordan vi får fornyet måden at tænke fagbevægelsen ind i det danske samfund og dette århundrede.

Annonce