Ringkøbing-Skjern

Millionerne ruller ind til vestjysk turistsamarbejde

Turisterne strømmer til det vestjyske. Et nyt samarbjede skal sørge for, at det bliver ved med at ske. Arkivfoto
Staten giver 3,4 millioner kroner til at udvikle turistsamarbejde mellem Ringkøbing-Skjern og Varde. Borgmesteren er meget tilfreds.

Ringkøbing-Skjern: Mens alt tyder på, at der venter endnu et rekordår for turismen i det vestjyske, har borgmester Hans Østergaard (V) fået endnu en god nyhed.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelsen har netop sendt 3,4 millioner mod Ringkøbing-Skjern og Varde Kommuner. Pengene skal bruges til at skabe den stærke og sammenhængende vestkystdestination, som de to kommuner har arbejdet på siden januar i år.

Den erhvervsdrivende fond Natur & Kystturisme har allerede bidraget med 400.000 kroner til projektet, mens de to kommuner selv har sat 1,5 millioner kroner af til projektet. Dermed er der foreløbigt 6,8 millioner til at opbygge en organisation, fælles identitet og profilere de 104 kilometer vestkyst og baglandet, som Ringkøbing-Skjern og Varde tilsammen udgør.

- Vi havde måske nok forventet at få penge fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Men med en bevilling på 3,4 millioner kroner er det økonomiske fundament for et rigtig godt samarbejde i turistdestinationen lagt. Det kan vi kun være glade for, siger borgmester Hans Østergaard i en pressemeddelelse.

De to vestkystkommuner står tilsammen for otte millioner turistovernatninger. Det er flere end København og gør området til landets største turistdestination målt på netop overnatninger.

For at strømline den nationale turistudvikling blev det for halvandet år siden vedtaget, at de eksisterende 80 destinationsselskaber i landet skulle samles til omkring 20 tværkommunale selskaber, og her valgte Ringkøbing-Skjern og Varde altså at indgå et samarbejde, som blandt andet betyder, at man med tiden skal have én fælles turistdirektør.

0/0
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Pårørende skal hente gravsten før nytår - ellers bliver de sendt til knusning

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Ringkøbing IFs andethold var overlegne mod Spjald IF med sejr på 5-0

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Nyt om erhvervsnavne

Ringkøbing

Turistfolk fik rundtur i fremtidens turistmagnet Naturkraft

Videbæk For abonnenter

Partifælle og højhusnabo: Dårlig stil, at inhabil KD’er deltog i gruppemøder om højhussag

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Ringkøbing-Skjern

Nyt samarbejde skal højne kvaliteten i turismeerhvervene

Videbæk For abonnenter

Kommende nabo til højhuse klager: Fem grunde til at sagen skal gå om

112

Politiet efter en række indbrud i håndværkerbiler: Hold godt øje med afsidesliggende steder

Annonce