Videbæk

Naturcafé i Sandbæk Plantage skal fremme forståelsen mellem folk med cykel, hest og gevær

Naturcaféen er arrangeret af foreningen Ridespor i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune, lokale medlemmer af Danmarks Jægerforbund, lokale mountainbikere og andre brugere af Sandbæk Plantage. Privatfoto
Løbere, vandrere, mountainbikere, ornitologer, jægere, svampejægere, biologer, spejdere og ryttere. Der skal være plads til alle i Sandbæk Plantage, mener ryttere, der har taget initiativ at samle alle plantagens brugere over kaffe og kage, øl og en snak.

Spjald: Sandbæk Plantage er Ringkøbing-Skjern Kommunes største plantage - og der skal være plads til alle.

Det mener ryttere, jægere og andre brugere af kommunens skove, som derfor inviterer til Naturcafé i Sandbæk Plantage lørdag 21. september kl. 13-15. Formålet er at styrke dialogen og respekten for forskellige interessegruppers brug af plantagen.

Initiativtagerne fra foreningen Ridespor forklarer, at Naturcaféen skal være med til at tydeliggøre, at både løbere, vandrere, mountainbikere, ornitologer, jægere, svampejægere, biologer, spejdere og ryttere har lov til at færdes i plantagen – og godt kan benytte og beskytte naturen side om side med respekt og forståelse.

Alle skal føle sig velkomne

Arrangementet er kommet i stand i samarbejde med lokale medlemmer af Danmarks Jægerforbund, lokale mountainbikere og Ringkøbing-Skjern Kommune - og håbet er, at man får snakket så godt sammen på tværs, at alle føler sig velkomne i plantagen.

Det er i tråd med Ringkøbing-Skjern Kommunes politik, der skal "synliggøre det rekreative potentiale i kommunens naturområder" og sikre, at naturen er med til at "danne rammen om folks livskvalitet", påpeger arrangørerne.

Få en ridetur og en snak

Alle er velkomne til Naturcaféen, hvor man også kan få en kort ridetur på en islænderhest, en kop kaffe og kage - og en snak over en øl eller sodavand.

Ved arrangementet kan man også møde Ringkøbing-Skjern Kommunes skovfoged Poul Gregersen, som fortæller om fremtiden for Sandbæk Plantage.

Naturcaféen markerer samtidig starten af et lokalt ridelaug i og omkring Sandbæk Plantage. Bag ridelauget står lokale ryttere i samarbejde med Ridespor i Ringkøbing-Skjern Kommune. Ridelauget vil oprette en Facebookgruppe, hvor andre brugergrupper også kan lægge deres aktiviteter ind, så både ryttere og mountainbikere for eksempel ved, hvornår der er jagt i plantagen.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Fagforeningstvang: Det er ikke i orden - men ...

Læserbrev: Det er mig uforståeligt, at vi i dagens Danmark skal opleve, hvordan danske arbejdere prøver at påtvinge andre arbejdere deres vilje. Vel at mærke med hvis ikke direkte, så indirekte opbakning fra deres fagforbund. Vi lever i et frit samfund med retten til selv at bestemme, hvilken fagforening vi ønsker at være medlem af, eller for den sags skyld om vi overhovedet vil være medlem. Med en sag som den i Kastrup Lufthavn, hvor en lydfil dokumenterer voksenmobning og brud på loven, giver det en knude i maven at høre først den lokal formand for 3F nærmest udlægge det, som om hans medlemmer er ofrene. Samtidig så gemmer formanden for 3F sig og vil ikke møde pressen. Dernæst skal man høre en erhvervsminister, som siger, at det ikke er i orden med den opførsel, men han kan godt forstå dem. Det vil sige, at vi har en erhvervsminister, der indirekte undsiger loven! Nu må dette stoppe. Vi har foreningsfrihed i Danmark. Måden at få medlemmer på må være at sørge for at være relevante for medlemmerne, forny sig og komme ind i dette århundrede. Jeg vil derfor opfordre de forskellige fagforeningsformænd / -kvinder til ikke at gemme sig bag fortidens storhed, men til at tage imod formand for Krifa Søren Fibiger Olesens opfordring til at blive en del af en konstruktiv dialog om, hvordan vi får fornyet måden at tænke fagbevægelsen ind i det danske samfund og dette århundrede.

Annonce