Ringkøbing-Skjern

Nu skal der udpeges ambassadører og nøgleaktører til Videbæks helhedsplan

Et glimt fra kommunalvalgkampen i 2017, da kandidaterne præsenterede sig for vælgerne på Stjernetorvet i Videbæk. Nu skal helhedsplanen sættes i gang. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Teknik- og miljøudvalget godkender tirsdag køreplanen for arbejdet med Videbæks helhedsplan. Snart skal der udpeges ambassadører og nøglepersoner.

Videbæk: Lad os få helhedsplanen lavet, inden vi beslutter, om der skal bygges højhuse på Bredgade.

Sådan lød det fra modstandersiden i den voldsomme debat om højhusbyggeriet på Bredgade, men helhedsplanen kunne på grund af ressourcemangel i forvaltningen ikke fremskyndes, så politikerne vedtog højhusbyggeriet uden.

Men nu – knap tre måneder højhusene fik grønt lys – sætter teknik- og miljøudvalget tirsdag helhedsplanen i gang, når handlings- og køreplanen for det næste års arbejde vedtages.

Helhedsplanen for Videbæk skal ifølge kommunen ”danne afsæt for og styrke igangværende og kommende udviklingsprojekter i byen, samt at sætte udviklingsprojekterne ind i en sammenhængende ramme, så der kan trækkes i samme retning”.

Desuden skal helhedsplanen ”understøtte Naturens Rige og tage udgangspunkt i byens identitet, stoltheder og udviklingsmuligheder. Den skal motivere byens borgere og erhvervsfolk til at trække i samme retning, så lokale partnerskaber kan udvikles”. Der er nedsat en styregruppe for projektet bestående af borgmester Hans Østergaard i egenskab af formand for økonomiudvalget, John G. Christensen, formand for teknik- og miljøudvalget, direktør i kommunen Flemming Juel- Nielsen og kommunal planchef Niels Peter Lauridsen.

Der skal også nedsættes en ambassadørgruppe, der får til opgave at ”gå forrest som positive ambassadører for projektet samt foretage en løbende prioritering i processen”.

For at sikre lokal forankring skal der udvælges 15-20 lokale Videbæk-borgere til en nøgleaktørgruppe sammen med cirka fem udvalgte fagpersoner fra Ringkøbing Skjern Kommune.

Der er endnu ikke udpeget Videbæk-borgere som ambassadører eller nogle til aktørgruppen, men kommunen har nogle i tankerne.

- Der er ingen liste endnu, men vi har haft en snak med nogle, om det kunne være dem. Der har været nogle borgere i gang med et arbejde på et eget initiativ, og det er nogle af de mennesker, vi gerne vil tage med ind. Vi ønsker at bygge videre på det arbejde, der har været i gang i Videbæk. Det skeler vi meget til. Vi ønsker at anerkende det arbejde, der har været hidtil. Ingen må føle, de har lavet spildt arbejde, siger projektleder Anne-Marie Bøgh.

Kommunen har kigget på organiseringen i Videbæk og har derfor nogle forslag til, hvem der bør med. Det er byrådspolitikere valgt i Videbæk-området, formanden for Videbæk Borgerforening, formanden for Videbæk Handle og Erhverv, Videbæk Udviklingsforum og en gruppe med navn Helhedsplan Videbæk.

I uge 37 og 39 skal der holdes de første møder med de udpegede borgere. I uge 40 er der kickoff workshop for alle interesserede. Her skal initiativer og potentialer identificeres og kortlægges.

Samtidig åbner den digitale platform, hvor alle kan komme med ideer til helhedsplanen. Senere rykker kommunen til Videbæk og holder åbent kontor, hvor alle med noget på hjerte kan få en snak med projektmedarbejderne.

- Der er mange gode initiativer i Videbæk, men her kan borgerne os, om der er noget, vi har overset og ikke fået med i planen, siger Anne-Marie Bøgh, der opfordrer Videbæk-borgerne til at bruge fantasien. - Der må gerne være drømme med. Der kunne være potentielle drømme i Videbæk, der skal have luft under vingerne ved hjælp af helhedsplanen, siger hun.

Omkring maj/juni næste år skal helhedsplanen være klar til vedtagelse i byrådet.

0/0
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Pårørende skal hente gravsten før nytår - ellers bliver de sendt til knusning

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Ringkøbing IFs andethold var overlegne mod Spjald IF med sejr på 5-0

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Nyt om erhvervsnavne

Ringkøbing

Turistfolk fik rundtur i fremtidens turistmagnet Naturkraft

Videbæk For abonnenter

Partifælle og højhusnabo: Dårlig stil, at inhabil KD’er deltog i gruppemøder om højhussag

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Ringkøbing-Skjern

Nyt samarbejde skal højne kvaliteten i turismeerhvervene

Videbæk For abonnenter

Kommende nabo til højhuse klager: Fem grunde til at sagen skal gå om

112

Politiet efter en række indbrud i håndværkerbiler: Hold godt øje med afsidesliggende steder

Annonce