112

Politiet efter en række indbrud i håndværkerbiler: Hold godt øje med afsidesliggende steder

Indtil flere håndværkere i det midt- og vestjyske er på det seneste stået op til biler, der er brudt op og tømt for værktøj. Modelfoto: Scanpix/Iris
Tyvebande slog til om natten mod håndværkerbiler. Politiet formoder, det er østeuropæiske tyve.

RINGKØBING-SKJERN: Allerede torsdag fik politiet den første anmeldelse om, at der havde været indbrud i en varebil på Finlandsgade i Ringkøbing samme nat. Men det var kun toppen af isbjerget, for i løbet af torsdagen havde politiet indtil flere håndværkere i røret.

Der kom anmeldelser fra Tarm, hvor to håndværkerbiler var blevet brudt op på Irisvej og Elmevej, ligesom der i Ringkøbing havde været endnu to indbrud samme nat på Skolevej.

Tyvene går målrettet efter især batteridrevet værktøj og bryder ind i bilerne ved at skære hul under låsen eller ved at bryde dørene op med en skruetrækker.

Politiet genkender tyvenes metoder, både når det gælder de natlige togter og måden, som tyvene får adgang til værktøjet. Det er nemlig langt fra første gang, at man ser østeuropæiske tyvebander rette deres fokus på håndværkerbiler.

Politi laver overblik

- Vi har derfor en mistanke om, at det er gerningsmænd fra østlandene. Deres modus er ofte at skære hul under låsen. Derfor vil vi gerne opfordre borgerne til at holde øje med sommerhuse, nedlagte landbrugsejendomme og andre afsidesliggende steder, da tyvene kan holde til der, siger politikommissær Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Han opfordrer også borgere til at holde øje med mistænkelige køretøjer og lade politiet få det vide på telefon 114. Politiet har tidligere haft held til at fange gerningsmændene ved hjælp af henvendelser fra borgerne.

Især de seneste dage har Midt- og Vestjyllands Politi også hørt fra håndværkere i Vildbjerg, Sunds, Ikast og Herning. Men også i ugerne op til har der været en stigning i antallet af indbrud i håndværkerbiler.

Derfor er Central Efterforskning ved Midt- og Vestjyllands Politi sat på opgaven.

- De er i gang med at lave en analyse over antallet af indbrud i den seneste periode. Tyvene kan også være på spil i Vejle og Esbjerg, som ligger i en anden politikreds, så vi skal have et overblik, forklarer Henning Præstegaard.

Især værktøj blev stjålet

Østeuropæiske tyvebander er sædvanligvis kun i landet i en kort periode, hvor de intensivt begår indbrud, hvorefter de kører tyvekosterne over grænsen og videre østpå.

I Tarm mistede håndværkeren på Irisvej, som har en Peugeot Boxer, diverse Dewalt-værktøj. Hans værktøj er mærket Ole J.S.T. med en blå tusch. På Elmevej, hvor tyvene brød skydedørene i en VW Transporter op med en skruetrækker, er der stjålet måleinstrumenter, håndværktøj og en boremaskine.

På Skolevej i Ringkøbing blev der fra en Renault Master stjålet en vinkelsliber, en batteridrevet boremaskine, en radio og batterilys, alle af mærket Milwaukee. Desuden mangler håndværkeren en rørtang, papegøjetænger, en benzindrevet kapsav og en nivelleringsmaskine af mærket Leica. Her kom tyvene ind i bilen ved at skære et hul under dørhåndtaget.

Den anden varebil, en Fiat Ducato, i Skolegade var ikke en håndværkerbil, selvom den kunne ligne. Det forhindrede dog ikke tyvene i at stjæle dens indhold, som blandt andet var en styrthjelm, handsker og headset til motorcykelbrug.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Fagforeningstvang: Det er ikke i orden - men ...

Læserbrev: Det er mig uforståeligt, at vi i dagens Danmark skal opleve, hvordan danske arbejdere prøver at påtvinge andre arbejdere deres vilje. Vel at mærke med hvis ikke direkte, så indirekte opbakning fra deres fagforbund. Vi lever i et frit samfund med retten til selv at bestemme, hvilken fagforening vi ønsker at være medlem af, eller for den sags skyld om vi overhovedet vil være medlem. Med en sag som den i Kastrup Lufthavn, hvor en lydfil dokumenterer voksenmobning og brud på loven, giver det en knude i maven at høre først den lokal formand for 3F nærmest udlægge det, som om hans medlemmer er ofrene. Samtidig så gemmer formanden for 3F sig og vil ikke møde pressen. Dernæst skal man høre en erhvervsminister, som siger, at det ikke er i orden med den opførsel, men han kan godt forstå dem. Det vil sige, at vi har en erhvervsminister, der indirekte undsiger loven! Nu må dette stoppe. Vi har foreningsfrihed i Danmark. Måden at få medlemmer på må være at sørge for at være relevante for medlemmerne, forny sig og komme ind i dette århundrede. Jeg vil derfor opfordre de forskellige fagforeningsformænd / -kvinder til ikke at gemme sig bag fortidens storhed, men til at tage imod formand for Krifa Søren Fibiger Olesens opfordring til at blive en del af en konstruktiv dialog om, hvordan vi får fornyet måden at tænke fagbevægelsen ind i det danske samfund og dette århundrede.

Annonce