Skjern

Overtagelse til oktober: Dagligvarebutik åbner inden sommerferien næste år

Direktør i Rema 1000, Jan Poulsen, håber, at den nye butik i Skjern kan åbne inden næste sommerferie. Arkivfoto
Arbejdet med at rive den gamle bygning ned begynder hurtigst muligt efter overtagelsen 1. oktober.

Skjern: Rema 1000 er langt med planlægningen af den kommende butik på Farverivej 5, hvor Skjern Autoservice ligger i dag.

- Vi har fået godkendt lokalplanen for området og er i gang med at indhente byggetilladelse. Hvis alt går som forventet, så åbner den nye butik i første halvår af 2020, fortæller direktør Jan Poulsen fra Rema 1000.

Rema har aftalt med sælger af ejendommen, at overtagelsen sker 1. oktober.

- Det passer vist bedst i den nuværende ejers planer, siger Jan Poulsen.

Rema Butiksudvikling er allerede godt i gang med projekteringen af den nye butik.

- Der skal både søges nedrivningstilladelse og byggetilladelse hos kommunen, og det kan godt tage noget tid. Nedrivning kan jo også godt tage længere tid end forventet. Når vi skal til at bygge, har vi erfaring for, at der godt kan være ventetid på betonelementer. Det har forsinket andre nye butikker, forklarer Jan Poulsen.

Rema skal også betale for de svingbaner, der skal være med til at få trafikken på Østergade til at glide så let som muligt.

Med alle forbehold in mente håber Jan Poulsen, at den nye Rema 1000 kan åbne inden sommerferien 2020.

Ud over en Rema 1000-butik skal der også være en udvalgsvarebutik på grunden.

- Vi skal nu i gang med at finde en butik, som har lyst til at ligge på grunden. Jeg har flere gange lovet, at vi ikke tager en butik fra Skjerns bymidte og flytter den ud til den nye Rema butik. Det kan så godt være, at der kommer en konkurrent til en af de nuværende butikker, påpeger Jan Poulsen.

Den nuværende ejer af grunden, indehaver af Skjern Autoservice, Elan Christensen, har endnu ikke en endelig aftale på plads om, hvor Skjern Autoservice skal ligge i fremtiden.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Ringkøbing IFs andethold var overlegne mod Spjald IF med sejr på 5-0

Ringkøbing

Turistfolk fik rundtur i fremtidens turistmagnet Naturkraft

Videbæk For abonnenter

Partifælle og højhusnabo: Dårlig stil, at inhabil KD’er deltog i gruppemøder om højhussag

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Ringkøbing-Skjern

Nyt samarbejde skal højne kvaliteten i turismeerhvervene

Videbæk For abonnenter

Kommende nabo til højhuse klager: Fem grunde til at sagen skal gå om

112

Politiet efter en række indbrud i håndværkerbiler: Hold godt øje med afsidesliggende steder

Annonce