Ringkøbing

Rock-navne popper op: Carpark North topper plakaten i Ringkøbing

Carpark North - med Lau Højen i front - er som et af de første navne præsenteret til 2020-udgaven af Rock i Ringkøbing. Arkivfoto: Mads Hansen
Folkene bag Rock i Ringkøbing har netop offentliggjort de fire, første artister til folkefesten lørdag 4. juli næste år - flere navne følger i de kommende dage.

Ringkøbing: Cathrine Brix Grimstrup har sandsynligvis udsigt til noget af en fest lørdag 4. juli næste år. På Rock i Ringkøbings Facebook-side har hun i hvert fald slået til lyd for, at et prisvindende rockorkester fra Aarhus indtager hovedscenen på 2020-udgaven af den traditionsrige éndags-festival:

- Carpark North, så behøver jeg faktisk ikke meget mere for at komme. Ville dog heller ikke klage over Queen Machine, lød beskeden fra Cathrine Brix Grimstrup, da Rock i Ringkøbing for et par uger siden bad folket om at komme med ønsker til koncertnavne.

Hendes primære ønske er nu opfyldt, da arrangørerne netop har offentliggjort disse fire navne: Carpark North, DJ Aligator, Nonsens og Anders Dinesen.

- I forhold til vores målgrupper har vi købt strategisk ind. Til Grøn Koncert i år oplevede jeg Carpark North, og de er vanvittigt fede ... de er så gode live, siger Mathias Have, der er hovedansvarlig for valget af musik til Rock i Ringkøbing.

Annonce

150 artister i spil

I alt har omkring 150 artister været i spil til de forskellige scener ved Rock i Ringkøbing:

- Det har taget meget tid at sidde og nørkle med det. Vi har rystet posen lidt, da der også skal noget nytænkning til, tilføjer Mathias Have.

Nyt bliver det, at en dj - i skikkelse af 44-årige DJ Aligator - for første gang får chancen for at fyre den af på den største scene:

- Han har 20 års jubilæum og kommer med et stort set-up. Han har legendestatus, siger Mathias Have om DJ Aligator, der borgerligt hedder Aliasghar Movat og er født i Iran, som han flygtede fra som 13-årig.

I løbet af den første lørdag i juli kommer Rock i Ringkøbing til at præsentere i alt 16 navne. Arrangørerne har valgt at offentliggøre fire navne dagligt her i starten af december, hvor listen er komplet onsdag ved middagstid.

Konkurs blev afværget

Som konsekvens af svigtende billetsalg i 2018 var Rock i Ringkøbing truet af en konkurs, der først blev afværget i februar i år, da det lykkedes at få en kreditor til at acceptere et forlig.

Sommerens udgave af éndags-festivalen var præget af vejr, det mest af alt mindede om efterår med regn og blæst, men det lykkedes alligevel at præstere et pænt overskud. Det betyder dog ikke, at Mathias Have har haft frie tøjler:

- Da vi har haft det lidt svært økonomisk, handler vi ud fra en spareplan. Vi bruger ikke flere penge, end vi tror på, vi kan få hjem igen. Der er ingen grund til at gamble med noget, vi ser som værende vigtigt for Ringkøbing, siger manden med hovedansvaret for at booke den brede vifte af kunstnere.

I løbet af november har det været muligt at købe early bird-billetter til en stykpris på 349 kroner. Prisen er nu sat op til 475 kroner, og med virkning fra 1. marts næste år kræver det en investering på 550 kroner plus gebyr, hvis man vil med til festen på pladsen ved Engkær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce