Sport

Rundt om bolden

Det var en våd omgang at køre rally i weekenden for Frank Nielsen og Per Brodersen. Pressefoto
Tre sølvmedaljer til rallykører Per Brodersen fra Lem

Rally: Sjette og sidste afdeling om danmarksmesterskabet i rally blev lørdag den 12. oktober kørt ved Christiansfeld. Efter en nat med massiv konstant regn, var det nogle meget våde og glatte veje, som kørerne lørdag formiddag gennemkørte for at lave deres noter inden Anderup El Rally 2019 blev skudt i gang fra Haderslev klokken 12.01. Flere steder på hastighedsprøverne stod der blankt vand i flere centimeters dybde, så der var lagt op til et meget vanskeligt rally, hvor både køreteknisk kunnen og fornuftige beslutninger kunne blive afgørende. Inden rallyet sagde Frank Nielsen og co-driver Per Brodersen fra Lem, at de ville køre taktisk. Der måtte først og fremmest ikke laves fejl, for det kunne koste medaljer i sidste ende.

Taktikken lykkedes, og Nielsen og Brodersen kunne lørdag aften se tilbage på et rally og en sæson, hvor næsten alt gik op i en højere enhed. De kunne gå til præmiefesten efter løbet med visheden om, at de ville få hængt blanke medaljer om halsen. Tre sølvmedaljer for andenpladsen i R2 Cup’en, som er for biler, der kører under R2 reglementet, for andenpladsen i Mini Rally Syd turneringen, og endelig for andenpladsen i DM klasse 4. Endelig blev det også til en pokal for tredjepladsen i Anderup El Rally. I Dansk Super Rally, som er et generelt mesterskab på tværs af alle klasser, sluttede Nielsen og Brodersen på en flot niendeplads.

Fodbold: Ringkøbing IF tabte fortjent 1-0 hjemme mod Ikast i U17 drenge liga 1.

- Det nederlag kan vi ikke sige noget til. Vi spillede en forfærdelig første halvleg helt uden indstilling. Ikast var gode, og de havde flere chancer, mens vi selv kun havde et enkelt forsøg. I anden halvleg handlede det om, at vi ville vise mere vilje. Det gik ok i 20 minutter, ind til tøvende forsvarsspil kostede mål til 1-0, fortalte træner Kristian Muff.

Fodbold. Der var ikke meget ved at være Ringkøbing IF i kvindeserien lørdag, hvor det blev til nederlag på 8-0 ude mod AaB. Meldinger fra en slukøret spiller gik på, at RIF ikke havde en eneste målchance, og at AaB bare var mindst en klasse bedre end RIF.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: En flot økonomisk julegave til Skjern

Det er en flot julegave i utide, Skjern står til at modtage; en julegave, der på sigt kan komme til at betyde meget for byens - og hele kommunens - musikliv. I Dagbladet kan vi fortælle, at Realdania har givet arbejdsgruppen bag Remisen Skjern tilsagn om 850.000 kroner til at redde byens gamle remise. Målet er, at der i løbet af de næste år skal skabes et nyt spillested i det tidligere garageanlæg for tog. Og Realdania må virkelig tro på ideen; arbejdsgruppen havde kun søgt om 750.000 kroner, men fonden har valgt at lægge 100.000 kroner oven i, så nu har Remisen Skjern 850.000 kroner til at gå i gang med at sikre bygningens klimaskærm. Planen er at gå i gang med at tætne taget og lukke huller i murværket til foråret. Dermed ser der ud til, at den 100 år gamle bygning reddes, og det er godt af flere grunde. Remisen er et levende minde om den faktor, der mere end nogen anden har skabt Skjern - nemlig jernbanen. Det ville være sørgeligt, hvis den karakteristiske bygning skulle forsvinde. I Ringkøbing er der vist stadig en del, der ærgrer sig over, at det ikke lykkedes at redde Ørnhøjbanens gamle remise. Til gengæld er det så lykkedes at redde det gamle elektricitetsværk og gøre Generator til et spillested af betydning for hele kommunen. Mon ikke det også kan lade sig gøre i Skjern; Remisen har i alt fald de rammer, der skal til for at skabe et spændende kulturmødested midt i byen. Der er lang vej endnu, meget skal afklares, men med 850.000 kroner på bogen er projektets realisering kommet et vigtigt stykke længere; ikke mindst vil Realdanias donation give initiativtagerne endnu mere blod på tanden. I det hele taget er der grøde i miljøet omkring Vestjyllands traditionelle transport-rygrad, Længdebanen. I Tarm er man i fuld gang med forvandle den gamle stationsbygning til et kulturelt mødested, og i Ringkøbing arbejder man også med tilsvarende planer i den fredede stationsbygning. Til næste år er det i øvrigt 145 år siden, længdebanen åbnede for trafik. Et bedre bevis på dens fortsatte relevans end de forskellige kulturprojekter, der er på vej i dens uudnyttede bygninger, kan man ikke få.

Skjern

3F sammenligner overenskomster i omstridt sag: Fyldt med fejl, lyder kritikken fra Kristelig Arbejdsgiverforening

Annonce