Ringkøbing-Skjern

Skjern og Hvide Sande ramt af strømafbrydelse: Slusebroen blev hængende halvvejs oppe

Det vides endnu ikke, hvad der forårsagede strømafbrydelsen i Stovstrup Station ved Tarm. Men strømmen kom igen efter ganske kort tid.

SKJERN/HVIDE SANDE: Kortvarige men omfattende strømafbrydelser ramte ved 14-tiden tirsdag Skjern og Hvide Sande - hvor broen over coasterslusen blev hængende halvvejs oppe, da strømmen gik.

I begge byer kom strømmen dog tilbage inden for få minutter. RAH fik lagt forsyningen om, så strømmen blev hentet fra andre stationer, end dem der var lammet, fortæller afdelingsleder hos RAH, Jesper Schmidt.

Årsagen til strømafbrydelsen var et udfald i 150 kV-stationen i Stovstrup ved Tarm, hvilket igen ramte lokale stationer i Skjern og Hvide Sande.

Kort forinden havde der været et kraftigt uvejr med lyn og torden, men om det var et lynnedslag eller andet, der havde forårsaget strømafbrydelsen, stod ikke klart.

I øjeblikket er Energinet således ved at udvide stationen i forbindelse med den ilandføring af strøm fra den kommende vindmøllepark Vesterhav Syd.

- Lige nu ved vi ikke, hvad der forårsagede afbrydelsen, men vi undersøger sagen, og regner med at have fundet ud af, hvad fejlen var, i morgen tidlig, siger presseansvarlig ved Evonet, Kirsten Laursen.

Hun tilføjer, at stationen igen kører, som den skal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Fagforeningstvang: Det er ikke i orden - men ...

Læserbrev: Det er mig uforståeligt, at vi i dagens Danmark skal opleve, hvordan danske arbejdere prøver at påtvinge andre arbejdere deres vilje. Vel at mærke med hvis ikke direkte, så indirekte opbakning fra deres fagforbund. Vi lever i et frit samfund med retten til selv at bestemme, hvilken fagforening vi ønsker at være medlem af, eller for den sags skyld om vi overhovedet vil være medlem. Med en sag som den i Kastrup Lufthavn, hvor en lydfil dokumenterer voksenmobning og brud på loven, giver det en knude i maven at høre først den lokal formand for 3F nærmest udlægge det, som om hans medlemmer er ofrene. Samtidig så gemmer formanden for 3F sig og vil ikke møde pressen. Dernæst skal man høre en erhvervsminister, som siger, at det ikke er i orden med den opførsel, men han kan godt forstå dem. Det vil sige, at vi har en erhvervsminister, der indirekte undsiger loven! Nu må dette stoppe. Vi har foreningsfrihed i Danmark. Måden at få medlemmer på må være at sørge for at være relevante for medlemmerne, forny sig og komme ind i dette århundrede. Jeg vil derfor opfordre de forskellige fagforeningsformænd / -kvinder til ikke at gemme sig bag fortidens storhed, men til at tage imod formand for Krifa Søren Fibiger Olesens opfordring til at blive en del af en konstruktiv dialog om, hvordan vi får fornyet måden at tænke fagbevægelsen ind i det danske samfund og dette århundrede.

Annonce