Videbæk

Skoleleder fik halvandet år på posten - nu er han stoppet

Vorgod-Barde Skole skal finde ny leder. Foto: Google Maps
Der er indgået en gensidig fratrædelsesaftale mellem skolen og den nu tidligere leder Mogens Bang.

Vorgod-Barde: Det blev kun til halvandet år på Vorgod-Barde Skole for leder Mogens Bang. I sidste uge blev der nemlig indgået en gensidig fratrædelsesaftale mellem ham og skolen.

Det fortæller afdelingsleder i dagtilbud og undervisning i Ringkøbing-Skjern Kommune, Anette Ørskov.

Afdelingslederen kan ikke komme begrundelsen for det ophørte samarbejde nærmere, da der er tale om en personalesag.

- Vi var enige om, at samarbejdet måtte ophøre, fortæller hun kort til Dagbladet.

Annonce

Ny leder til nytår

Nu forestår arbejdet med at finde en en erstatning for Mogens Bang.

- Vi skal i gang med at ansætte en ny leder, og vi forventer at have fundet en til 1. januar, siger Anette Ørskov.

Indtil den nye leder er fundet, fordeles ledelsesopgaverne mellem tre personer på Vorgod-Barde Skole: Dagtilbudslederen, en tillidsrepræsentant og en sekretær.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vi har alle et ansvar for at holde unge fra narko

Det kunne være meget værre … Sådan lyder det samstemmende budskab fra politiet og de øvrige medvirkende i SSP-samarbejdet, skolerne og de sociale myndigheder, når talen falder på narkomisbrug blandt unge i Ringkøbing-Skjern Kommune. "Vi oplever faktisk ikke, at flere unge bruger narko end tidligere, og forældrene har generelt ikke grund til at blive bekymret", siger viceungdomsskoleleder og SSP-formand Allan Østergaard til Dagbladet i dagens avis. "Vi har ikke en opfattelse af, at det flyder med narko", fortæller politikommissær Bjørn Nørgaard Bo, leder af lokalpolitiet i Ringkøbing. Det er selvfølgelig gode nyheder. At vi bor i en landlig kommune fjernt fra de store byer er nemlig ikke nogen garanti for, at stenbroens dårlige misbrugsvaner ikke også spreder sig hertil; der er desværre rigeligt med eksempler på, at små og "afsides" samfund hærges af en narkoepidemi. At det ikke kommer dertil hos os, kræver, at vi konstant er oppe på stikkerne. Og med "vi" menes os alle - især vi voksne; også os, der ikke har børn og unge i den mest sårbare alder. Vi har alle sammen et ansvar for at holde øje med, at vore unge trives. Det kræver, at vi kender hinanden, og har tillid til hinanden. Derfor er det prisværdigt, at SSP-samarbejdet arbejder målrettet i den retning. Ifølge Allan Østergaard er samarbejdet med forældrene i Ringkøbing-Skjern Kommune velfungerende. Der er et godt fremmøde og en god stemning, når forældrene bliver inviteret. "Noget af det, som SSP lægger vægt på, er netop et godt forældresamarbejde. Forældrene skal klædes på, så de står stærkere, hvis og når problemerne melder sig," siger han. Når de gør det - og det kan ikke undgås, at det sker ind imellem - skal ikke bare politiet, skolerne og de sociale myndigheder være klar til at gribe ind; det skal alle vi andre også. Ser vi en flok unge, der stimler sammen i det offentlige rum, skal vi ikke holde os tilbage fra som borger at gå hen til dem og snakke med dem om, hvad der foregår. På den måde viser man som voksen, at man respekterer de unge, interesserer sig for dem, og bekymrer sig om dem.

112

Opdateret: Savnet mand fra Ringkøbing er fundet død

Annonce