Hvide Sande

Skulderklap: Samarbejde om Vestkystturisme nomineret til anerkendt pris

Foreningen Partnerskab for Vestkystturisme er stiftet af de 11 vestkystkommuner, Dansk Kyst- og Naturturisme og de tre vestdanske regioner. PR-foto
Partnerskab for Vestkystturisme nomineret til Byplanprisen 2019 for fælles udviklingsplan for Vestkysten, fordi planen har potentiale til at danne grobund for lignende projekter, lyder begrundelsen.

Hvide Sande: Udenlandske gæster skal kende den danske vestkyst som én samlet destination.

Det er formålet med den fælles udviklingsplan for Vestkysten, der blev præsenteret i juni 2018, og som dækker 11 kommuner langs den jyske vestkyst.

Partnerskab for Vestkystturisme står bag planen, der nu er nomineret til Byplanprisen 2019 for sin innovative tilgang til samarbejde på tværs af kommunegrænser:

- Om nomineringen fremhæver juryen særligt den holistiske tilgang til projektet, og at så mange kommuner er gået sammen i et samarbejde. Turismen kender ikke til kommunegrænser, og det er derfor rigtig godt set med en samlet strategi, der koncentrerer udviklingen fremfor at sprede den. Projektet udfordrer desuden den gængse planlægning og er et opgør med ad hoc-planlægning langs vores kyster. Det har potentiale til at danne grundlag for fremtidige, vigtige samarbejder på tværs af kommuner, fortæller direktør for Dansk Byplanlaboratorium, Ellen Højgaard, om baggrunden for nomineringen, i en pressemeddelelse.

Blåstempling af samarbejde

Udviklingsplanen inkluderer samarbejdspartnere som Dansk Kyst- og Naturturisme, de 11 kommuner langs den jyske vestkyst, regionerne Nord, Midt og Syd, Realdania og flere nationale parter, herunder Erhvervsministeriet, VisitDenmark, Dansk Industri, Dansk Erhverv, Naturstyrelsen med flere.

Formand for Partnerskab for Vestkystturisme, Erik Buhl, borgmester i Varde Kommune, ser nomineringen som en blåstempling af mange måneders arbejde.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Læserbrev

Fagforeningstvang: Det er ikke i orden - men ...

Læserbrev: Det er mig uforståeligt, at vi i dagens Danmark skal opleve, hvordan danske arbejdere prøver at påtvinge andre arbejdere deres vilje. Vel at mærke med hvis ikke direkte, så indirekte opbakning fra deres fagforbund. Vi lever i et frit samfund med retten til selv at bestemme, hvilken fagforening vi ønsker at være medlem af, eller for den sags skyld om vi overhovedet vil være medlem. Med en sag som den i Kastrup Lufthavn, hvor en lydfil dokumenterer voksenmobning og brud på loven, giver det en knude i maven at høre først den lokal formand for 3F nærmest udlægge det, som om hans medlemmer er ofrene. Samtidig så gemmer formanden for 3F sig og vil ikke møde pressen. Dernæst skal man høre en erhvervsminister, som siger, at det ikke er i orden med den opførsel, men han kan godt forstå dem. Det vil sige, at vi har en erhvervsminister, der indirekte undsiger loven! Nu må dette stoppe. Vi har foreningsfrihed i Danmark. Måden at få medlemmer på må være at sørge for at være relevante for medlemmerne, forny sig og komme ind i dette århundrede. Jeg vil derfor opfordre de forskellige fagforeningsformænd / -kvinder til ikke at gemme sig bag fortidens storhed, men til at tage imod formand for Krifa Søren Fibiger Olesens opfordring til at blive en del af en konstruktiv dialog om, hvordan vi får fornyet måden at tænke fagbevægelsen ind i det danske samfund og dette århundrede.

Annonce