Ringkøbing

Turistfolk fik rundtur i fremtidens turistmagnet Naturkraft

Anders Thygesen, Katrine Frandsen og direktør Søren Müller fra Visitsydvestsjælland var friske på en tur på søen på et stand-up-paddle bræt. Foto: Mads Dalegaard

Ringkøbing: Tag praktisk tøj på!

Sådan lød den klare besked til de politikere, turist- og erhvervsfolk, som var inviteret til Naturkraft for at opleve fremtidens bæredygtige turistdestination og opleve hvordan turisme og grøn omstilling sagtens kan gå hånd i hånd. Eftermiddagen bød både på våde ganer - og underbukser - for flere af de omkring 50 deltagere, der fik en guidet rundtur i den kommende turistattraktion.

Blandt dem feriehusudlejer Anders Thygesen fra Esmark og direktør Søren Müller fra Visitsydvestsjælland, der begge tog imod udfordringen og kastede sig op på et SUP-bræt på en af søerne ved Naturkraft, godt assisteret af den garvede surfer Kathrine Frandsen fra Hvide Sande. Det gav klapsalver fra de tørskoede på land, der til gengæld ikke stod over, da næste stop på rundturen var en smagsprøve fra Stauning Whisky med en fortælling om opstarten og hvordan man faktisk kan energioptimere produktionen af de gyldne dråber.

Oplevelsesdagen var arrangeret af Naturkraft, Ringkøbing Fjord Turisme og erhvervsrådet, som på den anderledes netværksdag fik vist Vestjylland frem for gæsterne udefra og fortalt historien om Naturkraft og hvordan bæredygtig turisme bliver håndteret.

På rundturen i Natrurkraftparken var der indlagt vestjyske smagsprøver af både mad og drikke. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Fagforeningstvang: Det er ikke i orden - men ...

Læserbrev: Det er mig uforståeligt, at vi i dagens Danmark skal opleve, hvordan danske arbejdere prøver at påtvinge andre arbejdere deres vilje. Vel at mærke med hvis ikke direkte, så indirekte opbakning fra deres fagforbund. Vi lever i et frit samfund med retten til selv at bestemme, hvilken fagforening vi ønsker at være medlem af, eller for den sags skyld om vi overhovedet vil være medlem. Med en sag som den i Kastrup Lufthavn, hvor en lydfil dokumenterer voksenmobning og brud på loven, giver det en knude i maven at høre først den lokal formand for 3F nærmest udlægge det, som om hans medlemmer er ofrene. Samtidig så gemmer formanden for 3F sig og vil ikke møde pressen. Dernæst skal man høre en erhvervsminister, som siger, at det ikke er i orden med den opførsel, men han kan godt forstå dem. Det vil sige, at vi har en erhvervsminister, der indirekte undsiger loven! Nu må dette stoppe. Vi har foreningsfrihed i Danmark. Måden at få medlemmer på må være at sørge for at være relevante for medlemmerne, forny sig og komme ind i dette århundrede. Jeg vil derfor opfordre de forskellige fagforeningsformænd / -kvinder til ikke at gemme sig bag fortidens storhed, men til at tage imod formand for Krifa Søren Fibiger Olesens opfordring til at blive en del af en konstruktiv dialog om, hvordan vi får fornyet måden at tænke fagbevægelsen ind i det danske samfund og dette århundrede.

Annonce