Sport

Tysk klubtræner: Danmark skal satse alt i kontraspillet

MMartinartiMartin Albertsen, der er cheftræner i tyske Bietigheim, har Danmark som kneben favorit i tirsdagens VM-kamp mod Tyskland.
Martin Albertsen, der til daglig er cheftræner for mesterholdet Bietigheim i Tyskland, har Danmark som svag favorit i tirsdagens VM-kamp.

JAPAN - KUMAMOTO: - Jeg vil sige 55-45 i danskernes favør, lyder vurderingen fra Albertsen.

Han har været i Bietigheim siden januar 2015, men der sættes punktum til sommer, hvor han bliver fuldtidstræner for det schweiziske landshold, som Danmark besejrede i sommer i to playoffkampe om en VM-billet.

Og Albertsen har også opskriften på, hvordan tyskerne skal besejres.

- Det tyske midterforsvar er tungt og længe om at etablere sig, så Danmarks hurtige spillere bør kunne vise deres styrker i denne fase af spillet, vurderer han.

- Danmark skal simpelt hen satse alt i kontraspillet og også gerne hurtig midte.

Den største udfordring for Danmark kan til gengæld meget nemt gå hen at blive målvogter Dinah Eckerle, som Albertsen er træner for i det daglige.

- Hun er meget reaktionsstærk, så danskerne skal skyde klogere og mere yderligt end i de hidtidige kampe. I kampen mod Brasilien var Dinah flyvende og satte gennem hele kampen gang i det tyske kontraspil – og det endte de med at vinde på.

Også i forsvaret skal Danmark være på stikkerne.

- Der skal bakkes godt op ind over midten. De skal finde den rigtige højde og aggressivitet på skytterne, og så skal der være konstant fokus på indspil til stregen.

I sin tid som ligatræner i Danmark stod 45-årige Martin Albertsen blandt andet i spidsen for Viborg, Randers og København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce