112

Tyv stjal koben og brød ind i et andet hus

Et 20 millimeter koben blev brugt til indbruddet i en villa i Tarm. Det blev muligvis stjålet i en anden villa i Tarm. Arkivfoto Scanpix.

TARM: Meget tyder på, at en tyv i weekenden først stjal et koben i en villa i Tarm og senere brugte det til indbrud i et andet hus i Tarm.

Politiet fik først anmeldelse om et indbrud i en villa på Kløvervej i Tarm, der skete fredag mellem klokken 11.00 og lørdag klokken 11.00.

Tyven borede først hul i karmen under en terrassedør, og kom på den måde ind i udestuen. Derefter benyttede han et 20 millimeter koben til at brække døren op ind til stuen, hvor han stjal smykker og en bærbar pc.

Politiet har en mistanke om, at han stjal kobenet under et andet "besøg" i en villa på Skovvej i Tarm. Her har der nemlig mellem klokken 17.00 fredag og lørdag klokken 12.00 været ubudne gæster.

Tyven har forsøgt at bore stuedøren op, og derefter at brække en terrassedør åben, dog uden held. Til gengæld har han fra et redskabsrum stjålet netop et 20 millimeter koben, og det er det, politiet har formodninger om, har været anvendt til det andet villaindbrud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce