Ringkøbing-Skjern

Ugens Loppefund: Dette brætspil er en mindre formue værd

Har du dette spil stående i skabet, så kan det veksles til cirka en 'tusse'. Foto: Morten Dueholm
Hero Quest er en klassiker fra 1990'ernes drengeværelser, og har du et eksemplar stående i skabet, kan det veksles til en tusindekroneseddel.

Spil: Et nyt brætspil koster adskillige hundrede kroner i butikkerne, og hvis tanken om at betale så meget giver dig udslæt, så prøv i stedet at gå ind i en vilkårlig genbrugsbutik.

Her vil du opleve, hvordan tårne af gamle brætspil faldbydes til 10-20-30 kroner stykket.

De fleste af dem er ikke mere værd og vil ikke kunne sælges videre med fortjeneste. Men en sjælden gang imellem kan man finde guld gemt i stakkene.

Eksempelvis dette Hero Quest spil, som kan indbringe en god slat i videresalg, selv hvis der mangler en stump eller to.

Annonce

Ugens Loppefund

  • I sin fritid er redaktionens Jesper Bech Pedersen en passioneret loppejæger.
  • Det er spændingen ved skattejagten, der driver værket, snarere end nogen egentlig forstand på design og sjældenheder.
  • Blind høne kan dog også finde korn, og her på siden kan du hver søndag se, hvad skattejagten fører med sig og få tips til, hvad tingene kan sælges videre for, hvis du selv skulle være så heldig at have de samme skatte stående hjemme i skabet.

Barbar eller elver?

Spillet er fra 1989 og det er en såkaldt "dungeon crawler" - et spil hvor man bevæger sig ned i en underjordisk krypt for at redde skønjomfruer, kæmpe mod monstre og rage skatte til sig.

Hero Quest vandt med rette en pris for ”bedste grafiske præsentation af et brætspil", da det udkom. Billedet af den sværdsvingende barbar på låget er ikonisk, og de små figurer indeni - som man selv kunne farvelægge - gør det let at leve sig ind i rollen som helt.

Spillerne indtager rollen som enten barbar, dværg, elver eller troldmand, der alle har forskellige evner. Barbaren og dværgen kan primært slås og tage skade, mens elveren og troldmanden er mere svagelige, men til gengæld også råder over magi.

Den femte spiller indtager rollen som spilmester. Han styrer de onde figurer og de øvrige spilmekanikker så som fælder og muligheden for at finde skatte.

De er også noget værd

Der findes mange af denne type bræt-rollespil, men af en eller anden grund var det især Hero Quest, der blev spillet på børneværelserne i 1990'erne.

I dag er ungerne blevet voksne og villige til at betale en pæn sum for en smag af barndommens nostalgi.

Et komplet spil kan sælges for omkring 1000 kroner eller mere. Selv har jeg en enkelt gang været så heldig at finde et i en genbrugsbutik til en 10'er, hvilket var et svineheld. Det er for længst solgt videre, så spillet på billederne er det fra mine børneår.

Tip: Der findes andre gamle spil, som også er en del penge værd. Eksempelvis Landmandsspillet, Derby og Multinational, som alle kan sælges for 300-500 kroner, alt efter standen.

En ork svinger truende med sin morgenstjerne. Han skal besejres ved hjælp af de medfølgende specialterninger. Foto: Morten Dueholm
Illustrationen af den sværdsvingende barbar på låget af Hero Quest er legendarisk. Faktisk vandt spillet en pris for sin grafiske fremstilling, da det udkom. Foto: Morten Dueholm
Man kan vælge at spille som én af fire forskellige figurklasser. Er man ikke fire spillere, kan én spiller styre flere figurer på en gang. Hele spillet kan således spilles af kun to spillere, idet den sidste styrer de onde. Foto: Morten Dueholm
Brættet er det samme, men missionerne og eventyrene er forskellige fra spil til spil, så der er høj genspilsværdi. Foto: Morten Dueholm
Jesper Bech Pedersen, journalist.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: En flot økonomisk julegave til Skjern

Det er en flot julegave i utide, Skjern står til at modtage; en julegave, der på sigt kan komme til at betyde meget for byens - og hele kommunens - musikliv. I Dagbladet kan vi fortælle, at Realdania har givet arbejdsgruppen bag Remisen Skjern tilsagn om 850.000 kroner til at redde byens gamle remise. Målet er, at der i løbet af de næste år skal skabes et nyt spillested i det tidligere garageanlæg for tog. Og Realdania må virkelig tro på ideen; arbejdsgruppen havde kun søgt om 750.000 kroner, men fonden har valgt at lægge 100.000 kroner oven i, så nu har Remisen Skjern 850.000 kroner til at gå i gang med at sikre bygningens klimaskærm. Planen er at gå i gang med at tætne taget og lukke huller i murværket til foråret. Dermed ser der ud til, at den 100 år gamle bygning reddes, og det er godt af flere grunde. Remisen er et levende minde om den faktor, der mere end nogen anden har skabt Skjern - nemlig jernbanen. Det ville være sørgeligt, hvis den karakteristiske bygning skulle forsvinde. I Ringkøbing er der vist stadig en del, der ærgrer sig over, at det ikke lykkedes at redde Ørnhøjbanens gamle remise. Til gengæld er det så lykkedes at redde det gamle elektricitetsværk og gøre Generator til et spillested af betydning for hele kommunen. Mon ikke det også kan lade sig gøre i Skjern; Remisen har i alt fald de rammer, der skal til for at skabe et spændende kulturmødested midt i byen. Der er lang vej endnu, meget skal afklares, men med 850.000 kroner på bogen er projektets realisering kommet et vigtigt stykke længere; ikke mindst vil Realdanias donation give initiativtagerne endnu mere blod på tanden. I det hele taget er der grøde i miljøet omkring Vestjyllands traditionelle transport-rygrad, Længdebanen. I Tarm er man i fuld gang med forvandle den gamle stationsbygning til et kulturelt mødested, og i Ringkøbing arbejder man også med tilsvarende planer i den fredede stationsbygning. Til næste år er det i øvrigt 145 år siden, længdebanen åbnede for trafik. Et bedre bevis på dens fortsatte relevans end de forskellige kulturprojekter, der er på vej i dens uudnyttede bygninger, kan man ikke få.

Skjern

3F sammenligner overenskomster i omstridt sag: Fyldt med fejl, lyder kritikken fra Kristelig Arbejdsgiverforening

Skjern

3F og KA når næppe til enighed: Overenskomster er både jævnbyrdige og meget forskellige

Annonce