Kultur

Uvejr tog overskud: Jazzfestival kommer ud med et rundt 0

Årets jazzfestival blev en våd omgang. Det smittede af i regnskabet. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Trods elendigt vejr, er det lykkedes jazzfestivalen at lønne alle foreningerne, og nu sættes sejlene til den store jubilæumsudgave næste år.

STAUNING: Regnen stod ned i stænger for en lille måneds tid siden, da Ringkøbing Fjord Jazz Festival blev afviklet i Stauning. Da skyerne trak sig sammen over havnen, kunne arrangørerne godt regne ud, at det overskud, som de havde håbet på, ville forsvinde med vejret.

Men så brød solen frem, og det er slet ikke gået så galt som det kunne have gjort.

- Vi kommer ud med et pænt, rundt 0, siger festivalens formand, Karsten Andresen, der trods beløbets størrelse er meget godt tilfreds alligevel.

For alle de foreninger, der har hjulpet til under festivalen, har fået de penge, der er lovet. Alle regninger er blevet betalt, inden det runde 0 er blevet nået i regnskabet.

I løbet af de dage, som jazzfestivalen varede, kom cirka 3000 gæster forbi. I forhold til 2018 har der været en ubetydelig nedgang i entre-indtægter, der svarer til cirka 20 personer, og det er ene og alene vejret, der er skyld i bundlinjen.

- Mange var forbi på havnen i løbet af dagene, men der var for koldt til, at de ville købe noget at drikke. Det er udelukkende salget i baren, der ikke har været som forventet, forklarer Karsten Andresen.

Klar til jubilæum

Til trods for vejret, så har arrangørerne ikke tabt modet. I stedet klør de på med at få stablet en ny jazzfestival på benene til næste år, hvor det er 10. gang, at der holdes jazzfestival i Stauning. Selvom der i sagens natur ikke er et overskud, som kan investeres til næste år, så skal det ikke være at mærke på jubilæumsudgaven. Lige nu er de første skitser på tegnebrættet, og det står fast, at der skal satses nogle flere penge. Umiddelbart kan det blive noget med nogle større musiknavne og nogle nye tiltag. Kun vejret er arrangørerne ikke herre over, men der er mange andre knapper, der kan skrues på.

- Vi ved, at potentialet er der, og noget af det, vi skal have undersøgt er, om vi kan gøre noget mere for synligheden. Blandt andet har vi overvejet at kontakte nogle jazzklubber, fortæller Karsten Andresen.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Læserbrev

Fagforeningstvang: Det er ikke i orden - men ...

Læserbrev: Det er mig uforståeligt, at vi i dagens Danmark skal opleve, hvordan danske arbejdere prøver at påtvinge andre arbejdere deres vilje. Vel at mærke med hvis ikke direkte, så indirekte opbakning fra deres fagforbund. Vi lever i et frit samfund med retten til selv at bestemme, hvilken fagforening vi ønsker at være medlem af, eller for den sags skyld om vi overhovedet vil være medlem. Med en sag som den i Kastrup Lufthavn, hvor en lydfil dokumenterer voksenmobning og brud på loven, giver det en knude i maven at høre først den lokal formand for 3F nærmest udlægge det, som om hans medlemmer er ofrene. Samtidig så gemmer formanden for 3F sig og vil ikke møde pressen. Dernæst skal man høre en erhvervsminister, som siger, at det ikke er i orden med den opførsel, men han kan godt forstå dem. Det vil sige, at vi har en erhvervsminister, der indirekte undsiger loven! Nu må dette stoppe. Vi har foreningsfrihed i Danmark. Måden at få medlemmer på må være at sørge for at være relevante for medlemmerne, forny sig og komme ind i dette århundrede. Jeg vil derfor opfordre de forskellige fagforeningsformænd / -kvinder til ikke at gemme sig bag fortidens storhed, men til at tage imod formand for Krifa Søren Fibiger Olesens opfordring til at blive en del af en konstruktiv dialog om, hvordan vi får fornyet måden at tænke fagbevægelsen ind i det danske samfund og dette århundrede.

Annonce