Vestjylland

Vestjysk Bank forventer at tjene 50 millioner kroner ekstra

Administrerende bankdirektør Jan Ulsø Madsen kan glæde sig over, at forventningerne til regnskabet for 2019 igen er opjusteret på grund af høj aktivitet, når det gælder konvertering af boliglån. Foto: Morten Stricker
På grund af mange konverteringer af boliglån og markant forbedrede forhold for griseproduktion opjusterer Vestjysk Bank forventningerne fra et årsresultat på 360–410 millioner kroner til intervallet 420–460 millioner kroner.

Holstebro/Lemvig: Alt tyder på, at 2019 bliver det bedste år i meget lang tid for Vestjysk Bank.

Administrerende bankdirektør Jan Ulsø Madsen har ikke lagt skjul på, at det først var i foråret 2019, at Vestjysk Bank efter 11 år kom ud af finanskrisen, der ramte meget tungt i efteråret 2008.

- Det var først i starten af april, at vi endelig efter 11 år kom ud ud af finanskrisen. Det skete, da vi kom fri af restriktionerne fra EU. Det havde enorm betydning internt i banken. Nu kunne vi igen selv bestemme, siger Jan Ulsø Madsen.

Flere gange i løbet af 2019 er det også gået den rigtige vej for banken. Ikke mindst landbruget og i særdeleshed svineproducenterne oplever langt bedre tider. Vestjysk Bank har i den grad haft ondt i økonomien på grund af landmændenes dybe krise.

Fremgangen for landbruget og et generelt højere aktivitetsniveau gør, at Vestjysk Bank igen opskruer forventningerne til 2019-regnskabet. Det skyldes primært et højt antal boligkonverteringer.

- Endvidere forventer banken faldende nedskrivninger, hovedsageligt forårsaget af fortsat meget gunstige afregningspriser inden for griseproduktion. Banken opjusterer derfor forventningerne til resultatet efter skat for 2019 fra intervallet 360–410 millioner kroner til intervallet 420–460 millioner kroner, skriver banken i en fondsbørsmeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vi har alle et ansvar for at holde unge fra narko

Det kunne være meget værre … Sådan lyder det samstemmende budskab fra politiet og de øvrige medvirkende i SSP-samarbejdet, skolerne og de sociale myndigheder, når talen falder på narkomisbrug blandt unge i Ringkøbing-Skjern Kommune. "Vi oplever faktisk ikke, at flere unge bruger narko end tidligere, og forældrene har generelt ikke grund til at blive bekymret", siger viceungdomsskoleleder og SSP-formand Allan Østergaard til Dagbladet i dagens avis. "Vi har ikke en opfattelse af, at det flyder med narko", fortæller politikommissær Bjørn Nørgaard Bo, leder af lokalpolitiet i Ringkøbing. Det er selvfølgelig gode nyheder. At vi bor i en landlig kommune fjernt fra de store byer er nemlig ikke nogen garanti for, at stenbroens dårlige misbrugsvaner ikke også spreder sig hertil; der er desværre rigeligt med eksempler på, at små og "afsides" samfund hærges af en narkoepidemi. At det ikke kommer dertil hos os, kræver, at vi konstant er oppe på stikkerne. Og med "vi" menes os alle - især vi voksne; også os, der ikke har børn og unge i den mest sårbare alder. Vi har alle sammen et ansvar for at holde øje med, at vore unge trives. Det kræver, at vi kender hinanden, og har tillid til hinanden. Derfor er det prisværdigt, at SSP-samarbejdet arbejder målrettet i den retning. Ifølge Allan Østergaard er samarbejdet med forældrene i Ringkøbing-Skjern Kommune velfungerende. Der er et godt fremmøde og en god stemning, når forældrene bliver inviteret. "Noget af det, som SSP lægger vægt på, er netop et godt forældresamarbejde. Forældrene skal klædes på, så de står stærkere, hvis og når problemerne melder sig," siger han. Når de gør det - og det kan ikke undgås, at det sker ind imellem - skal ikke bare politiet, skolerne og de sociale myndigheder være klar til at gribe ind; det skal alle vi andre også. Ser vi en flok unge, der stimler sammen i det offentlige rum, skal vi ikke holde os tilbage fra som borger at gå hen til dem og snakke med dem om, hvad der foregår. På den måde viser man som voksen, at man respekterer de unge, interesserer sig for dem, og bekymrer sig om dem.

112

Opdateret: Savnet mand fra Ringkøbing er fundet død

Annonce