Videbæk

Vifte af arrangementer i Videbæk skal rejse penge til at knække cancer

Musik bliver en del af arrangementerne under Knæk Cancer i Videbæk. Privatfoto
Der bliver mange måder at støtte Kræftens Bekæmpelse på, når Videbæk Handel- og Erhverv i uge 43 sætter fokus på kampagnen "Knæk Cancer".

Vandringer og yoga

Videbæk: Igen i år står Videbæk Handel- og Erhverv bag flere arrangementer i uge 43 i forbindelse med landsindsamlingen for Knæk Cancer Billetter kan allerede nu købes hos EP-sko i Videbæk. Deltagerbetalingen går ubeskåret til Knæk Cancer indsamlingen. Arrangementet starter i uge 42 med Aktiv søndag, hvor der er mulighed for at deltage i tre forskellige arrangementer. Først en byvandring, hvor Jens Fjord tager publikum med rundt i byen og fortæller om byens historie. Senere vil der være yoga for alle i Vestjyllands Kunstpavillon ved Marianne Nybo Røjkjær fra Videbæk Fysioterapi - og kl. 18.00 kan man deltage i en gåtur rundt i anlægget, hvor fakler vil markere ruten. Søndagen slutter af med gullaschsuppe i Madpakkehuset i Videbæk Anlæg.

Annonce

Hit med flaskerne

Mandag i uge 43 er der sponsorspinning og løb i Videbæk Idræts- og Fritidscenter, og Videbæk Løbeklub arrangerer løb på tre, fem og ti km for børn, damer og herrer. Tirsdag aften er der Irsk aften i Videbæk forsamlingshus med irsk stuvning og irsk folkemusik. Onsdag aften bliver der samlet flaskepant ind til det gode formål; her vil aktivitetsgruppen bag Knæk Cancer-ugen køre rundt i byens gader fra kl. 18-19 og larme lidt i gaden for at gøre opmærksom på det gode formål og få folk til at donere deres flaskepant.

Gennem hele uge 42 og 43 kan man desuden donere sin flaskebon til Knæk Cancer både i SuperBrugsen Videbæk og i ABC i Videbæk.

Stilhed og lys

Torsdag aften er der støttekoncert i Videbæk Kirke. Der er fundet gode navne som blandt andre Kaputu, kendt som Embrace fra X-factor og Videbæk gospelkor. Fredag slutter aftenen med lysceremoni i Videbæk anlæg. Her synger Tina Jensen, Videbæk, og Astrid Vestergaard, tidligere Videbæk-Spjald Avis fortæller om sin egen kamp mod kræften. Sognepræst Flemming Harpøth Møller slutter aftenen af, og der er et minuts stilhed for dem, som kæmper mod kræften og for dem, som tabte kampen. Der vil være mulighed for at købe lysposer rundt i byens butikker hele uge 42 og 43.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vi har alle et ansvar for at holde unge fra narko

Det kunne være meget værre … Sådan lyder det samstemmende budskab fra politiet og de øvrige medvirkende i SSP-samarbejdet, skolerne og de sociale myndigheder, når talen falder på narkomisbrug blandt unge i Ringkøbing-Skjern Kommune. "Vi oplever faktisk ikke, at flere unge bruger narko end tidligere, og forældrene har generelt ikke grund til at blive bekymret", siger viceungdomsskoleleder og SSP-formand Allan Østergaard til Dagbladet i dagens avis. "Vi har ikke en opfattelse af, at det flyder med narko", fortæller politikommissær Bjørn Nørgaard Bo, leder af lokalpolitiet i Ringkøbing. Det er selvfølgelig gode nyheder. At vi bor i en landlig kommune fjernt fra de store byer er nemlig ikke nogen garanti for, at stenbroens dårlige misbrugsvaner ikke også spreder sig hertil; der er desværre rigeligt med eksempler på, at små og "afsides" samfund hærges af en narkoepidemi. At det ikke kommer dertil hos os, kræver, at vi konstant er oppe på stikkerne. Og med "vi" menes os alle - især vi voksne; også os, der ikke har børn og unge i den mest sårbare alder. Vi har alle sammen et ansvar for at holde øje med, at vore unge trives. Det kræver, at vi kender hinanden, og har tillid til hinanden. Derfor er det prisværdigt, at SSP-samarbejdet arbejder målrettet i den retning. Ifølge Allan Østergaard er samarbejdet med forældrene i Ringkøbing-Skjern Kommune velfungerende. Der er et godt fremmøde og en god stemning, når forældrene bliver inviteret. "Noget af det, som SSP lægger vægt på, er netop et godt forældresamarbejde. Forældrene skal klædes på, så de står stærkere, hvis og når problemerne melder sig," siger han. Når de gør det - og det kan ikke undgås, at det sker ind imellem - skal ikke bare politiet, skolerne og de sociale myndigheder være klar til at gribe ind; det skal alle vi andre også. Ser vi en flok unge, der stimler sammen i det offentlige rum, skal vi ikke holde os tilbage fra som borger at gå hen til dem og snakke med dem om, hvad der foregår. På den måde viser man som voksen, at man respekterer de unge, interesserer sig for dem, og bekymrer sig om dem.

112

Opdateret: Savnet mand fra Ringkøbing er fundet død

Annonce