Ringkøbing-Skjern

VM i skills skudt i gang: To vestjyder er i Rusland og kæmper med om en VM-titel

Verdensmesterskaberne for erhvervsuddannelserne anno 2019 er i fuld gang i den russiske by Kazan. Foto: WorldSkills
Fredag gik VM i skills i gang i Rusland. Blandt deltagerne er bagerelev Linda Katrine Holst Kjeldsen fra Hvide Sande Bageri og murerelev Nikolaj Skyldsgaard Hansen fra HNN Byggefirma i Videbæk.

RINGKØBING-SKJERN: Fredag trådte 1300 unge håndværkere fra 60 nationer i aktion ved verdensmesterskaberne for erhvervsuddannelserne - det såkaldte WorldSkills.

Verdensmesterskaberne afvikles i den russiske by Kazan, hvor deltagerne skal dyste i 56 forskellige håndværk.

Blandt de mange deltagere er to vestjyder i form af bagerelev Linda Katrine Holst Kjeldsen, som til daglig er i lære hos Hvide Sande Bageri, og murerelev Nikolaj Skydsgaard Hansen, som er i lære hos HNN Byggefirma i Videbæk.

Begge skal de gennem flere forskellige opgaver over fire dage, hvor der skal dystes om podiepladserne, som medfører en medalje i guld, sølv eller bronze.

Udover de tre medaljer kan deltagerne også få fingrene i en såkaldt hædersmedalje – en ’Medaillon for Excellence’ - som gives til deltagere, der får mindst 700 ud af 800 mulige point.

World Skills 2019 afvikles i perioden 22.- 27. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Fagforeningstvang: Det er ikke i orden - men ...

Læserbrev: Det er mig uforståeligt, at vi i dagens Danmark skal opleve, hvordan danske arbejdere prøver at påtvinge andre arbejdere deres vilje. Vel at mærke med hvis ikke direkte, så indirekte opbakning fra deres fagforbund. Vi lever i et frit samfund med retten til selv at bestemme, hvilken fagforening vi ønsker at være medlem af, eller for den sags skyld om vi overhovedet vil være medlem. Med en sag som den i Kastrup Lufthavn, hvor en lydfil dokumenterer voksenmobning og brud på loven, giver det en knude i maven at høre først den lokal formand for 3F nærmest udlægge det, som om hans medlemmer er ofrene. Samtidig så gemmer formanden for 3F sig og vil ikke møde pressen. Dernæst skal man høre en erhvervsminister, som siger, at det ikke er i orden med den opførsel, men han kan godt forstå dem. Det vil sige, at vi har en erhvervsminister, der indirekte undsiger loven! Nu må dette stoppe. Vi har foreningsfrihed i Danmark. Måden at få medlemmer på må være at sørge for at være relevante for medlemmerne, forny sig og komme ind i dette århundrede. Jeg vil derfor opfordre de forskellige fagforeningsformænd / -kvinder til ikke at gemme sig bag fortidens storhed, men til at tage imod formand for Krifa Søren Fibiger Olesens opfordring til at blive en del af en konstruktiv dialog om, hvordan vi får fornyet måden at tænke fagbevægelsen ind i det danske samfund og dette århundrede.

Annonce