Ringkøbing-Skjern

Weekenden bød på hærværk, ballade og et væltet træ

Politiet kom godt rundt i kommunen i løbet af weekenden. Foto: Palle Herløv

HØJMARK/RINGKØBING/SKJERN/TARM: To gange måtte politiet rykke ud lørdag aften, da der var ballade i den sydlige del af kommunen.

I Ådum blev der brændt dæk af og kørt ræs på Skodsbølvej ved 19-tiden. Men da politiet nåede frem, var bilerne væk.

Senere på aftenen ved 23.30-tiden blev der spillet høj musik i Østergade i Skjern, men også her var forstyrrelsen ovre, da patruljebilen kom frem. Betjentene mødte dog en 19-årig mand på adressen, som erkendte, at der havde været spillet højt, men at det ikke ville ske igen.

Kort forinden havde politiet også været omkring Tarm, hvor blæsten havde fået så godt fat i et træ, at det var væltet og spærrede den ene vejbane i krydset ved Tarmvej og Vester Kvartervej.

Politiet har også været en tur omkring Højmark Børnehus på Adelvej, hvor der i weekenden er blevet kastet en urtepotte gennem et vindue i tiden fra fredag eftermiddag til søndag middag.

Hos ungdomsklubben på Søibergsvej i Ringkøbing har der også været hærværk, hvilket indebærer ødelagte tagplader og brandskader efter en engangsgrill på et bord. Det skete natten til fredag og har givet skader for 15.000 kroner.

Sidst men ikke mindst var politiet et smut i Søndervig søndag ved 15-tiden, hvor to tyske piger på seks og 10 år var blevet væk fra deres forældre. De fik hjælp af en dansk kvinde, der kontaktede politiet, så børnene en times tid senere var genforenet med deres forældre.

0/0
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Pårørende skal hente gravsten før nytår - ellers bliver de sendt til knusning

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Præst og museumsmand advarer: Kulturhistorie forsvinder sammen med gravsten

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Nyt om erhvervsnavne

Fodbold

Ringkøbing IFs andethold var overlegne mod Spjald IF med sejr på 5-0

Videbæk For abonnenter

Partifælle og højhusnabo: Dårlig stil, at inhabil KD’er deltog i gruppemøder om højhussag

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Ringkøbing-Skjern

Nyt samarbejde skal højne kvaliteten i turismeerhvervene

Videbæk For abonnenter

Kommende nabo til højhuse klager: Fem grunde til at sagen skal gå om

112

Politiet efter en række indbrud i håndværkerbiler: Hold godt øje med afsidesliggende steder

Annonce